Paul de Leeuw doet niet mee aan Songfestival

Ferry (Veerboot)
Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paul de Leeuw stuurt toch geen lied in voor het Eurovisie Songfestival. Hij zou meedoen met het nummer 'Blue skies are for free' van Eric Dikeb en Ad van Olm. De Leeuw wil zijn tijd echter besteden aan zijn tweede zoon Tobey. Overigens zal de door Paul de Leeuw ingezongen versie nog wel op cd verschijnen.

Het is al jaren een grote wens van De Leeuw om mee te doen en toen 3FM-dj Dikeb hem vorige maand tijdens de uitzending van het programma Stenders Vroeg voorstelde om deel te nemen, zei hij spontaan toe het nummer te vertolken.

Het nummer zal nu vertolkt worden door twee zangeressen uit het vaste achtergrondkoor van René Froger, Marian van Noort en Anouskha de Wolff. Het achtergrondkoor van het nummer zal bestaan uit drie luisteraars van het programma Stenders Vroeg. Aankomende woensdag zullen een aantal luisteraars tijdens de uitzending auditie doen, waarna de juryvoorzitter van het RTL4-programma Idols, Henkjan Smits, hen zal beoordelen.

Op 1 maart is in Ahoy' de Nederlandse voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Gemiddeld worden er tussen de honderd en tweehonderd Nederlandse nummers ingezonden. Het winnende lied van die avond zal Nederland op 24 mei tijdens het Eurovisie Songfestival in Letland vertegenwoordigen.