FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 16 november 2002

Problemen in Amsterdam door brand

In het centrum van Amsterdam heeft een brand vanmiddag voor veel problemen gezorgd. Door de brand raakten onder meer veertig toeristen dakloos toen hun hotel door de vlammen werd getroffen. Er vielen geen gewonden. Een woordvoerder van de politie Amsterdam heeft dit bevestigd.

Rond elf uur vanochtend ontstond de brand in een afvoerpijp van een snackbar aan het Damrak. Al snel sloeg het vuur over naar een hotel, dat boven de snackbar gevestigd is. Enkele kamers werden totaal verwoest. Ook de achterzijde van het pand liep grote schade op. De snackbar heeft vooral te kampen met waterschade.

Het blussen werd bemoeilijkt doordat 'het pand moeilijk in elkaar zit'. De brandweer is tot drie uur 's middags bezig geweest om het vuur onder controle te krijgen. Door het lange bluswerk ontstonden ook problemen voor het openbaar vervoer in Amsterdam, omdat er geen trams meer over het Damrak konden rijden. Die moesten omgeleid worden.

De geëvacueerde toeristen verblijven momenteel op het politiebureau. Er wordt getracht om onderdak voor hen te vinden.

Treinverkeer Zwolle stilgelegd na sprong voor trein

Het treinverkeer in de omgeving van Zwolle is zaterdag op last van de politie stilgelegd. De Railsverkeersleiding maakte bekend dat er vermoedelijk iemand van een loopbrug op het spoor gesprongen is.

Het slachtoffer wordt momenteel gereanimeerd. De politie in Zwolle wil niet bevestigen of het om een zelfmoordpoging gaat. Ook wil de politie geen verdere mededelingen over het voorval doen.

Volgens de NS dienen reizigers richting Zwolle rekening te houden met een vertraging van 30 tot 60 minuten. Vanuit Zwolle rijden er geen treinen naar Almelo, Deventer, Marienberg en Meppel. De treinen tussen Zwolle en Apeldoorn rijden wel gewoon.

Uitstel FC Utrecht - PSV

De competitiewedstrijd FC Utrecht-PSV is verplaatst van woensdag 18 december naar zondag 8 december. De clubs hebben in overleg met de KNVB besloten het duel naar voren te halen omdat PSV niet meer meedoet in Europees verband. Aanvankelijk had PSV in het weekend van 7 en 8 december vrijaf. De wedstrijd begint op 8 december om 13.00 uur.

Voor de voetbalmanager verandert er niets, de punten van deze wedstrijd tellen gewoon mee met de ronde waarin de wedstrijd gespeeld had moeten worden.

Arrows schrijft zich in voor 2003

Op het laatste moment heeft Arrows zich toch nog ingeschreven voor het wereldkampioenschap Formule 1 2003. Dit werd gisteren medegedeeld aan persbureau Reuters.

Gisteren was de laatste dag dat het nog mogelijk was om in te schrijven voor het aankomende seizoen, Arrows heeft zich ingeschreven bij de FIA voor het volledige seizoen.

Arrows bestaat nu uit een consortium dat zich German Grand Prix Racing noemt, voorals nog is er nog geen contract getekend maar uitgaande van de inschrijving zal dit niet lang op zich laten wachten.
Het grootste voordeel voor Arrows is dat dit besluit de rechtzaken tegen het team enigzins vertragen waardoor en crediteuren weer tevreden gehouden worden.

Vijfentwintig jaar cel voor stelen fles wijn

Een 57-jarige man uit de staat Californië (VS) werd gisteren door de rechtbank schuldig bevonden aan het stelen van een fles wijn, een ademverfrisser en een tube lippencrème. Hiervoor kreeg hij een gevangenisstraf opgelegd van vijfentwintig jaar.

In 1994 is er een nieuwe wet aangenomen die het mogelijk maakt om een persoon tot een gevangenisstraf van 25 jaar of langer te veroordelen als deze in één staat tot drie keer toe hetzelfde misdrijf heeft gepleegd.

Ronald Herrera werd al eerder veroordeeld voor een verkrachting en diverse diefstallen. Volgens de rechter was de man iemand waartegen de maatschappij beschermd moest worden.

Het GKOP

Het grote kamer opruim project is aangevangen, er moest iets gebeuren. Mijn habitat was vervuild, slordig geworden en niet representatief meer. Die eerste twee maken mij natuurlijk helemaal niets uit, je kamertje mag wel wat stoffig zijn, hier en daar een papiertje op de grond, maar het laatste punt begon parten te spelen.
Niet dat er buiten mijn familie veel mensen mijn leefomgeving (durven) te betreden, maar je moet natuurlijk wel rekening houden met een mogelijke toekomst die op sociaal vlak sterk verbetert.

Laat is maar is met de muren beginnen: A0 posters van de marine, bedekken mijn muur voor me. Vier Britney's, een F16, een Haai, een Periodiek Systeem der Elementen en een poster van Titanic kijken mijn van af mijn rechter de muur aan. Links achter me hangt een Pepsi poster van de Spice Girls. U begrijpt vast wel, dat deze trends helemaal uit zijn, ze gaan er af.
Als we een niveau dichterbij komen zien we langs de muren een aantal computers (10) opgesteld, met daarbij drie monitoren, eventuele randapparatuur laat ik maar buiten beschouwing. Voor en onder mijn bed ligt het koninkrijk van de ovenvisjes, papier etende wezens die zich te goed doen aan mijn handgeschreven school- en freelance werk.
Over de vloer liggen talloze voorwerpen verspreid van cd-romspelers tot een 286 laptop, waar de floppydrive van overleden is. Al met al een flinke tering zooi.
Gisteravond was ik begonnen met de elektronica afdeling, dat LCD schermpje moest eigenlijk maar is gesoldeerd worden, zo gezegd zo gedaan. Vandaag staat het afmaken van mijn Baybus, zoals ze dat op Tweakers noemen, op de planning.

Verder moet ik ook maar is gaan puinruimen onder en voor mijn bed.
Ik hoor jullie al denken, waarom haalt hij in zijn hoofd dat iemand bij hem op bezoek komt? Misschien een geruststellende gedachte dat ik dat zelf ook niet weet. Wat ik uit lang vervlogen tijden nog wel herinner, dat een kamer met een vrije vloer er heel leuk uitziet! Om maar te zwijgen over het nut van potjes met printplaatjes die liggen te verteren omdat je de tijd niet neemt om alles in elkaar te zetten.

Zoals hierboven al een beetje duidelijk is geworden heb ik een beetje een chronisch probleem met opruimen, als ik wat vind wat nog niet is afgemaakt, ga ik eerst verder, in het geval van het LCDtje, wilde ik dat dus eerst solderen, maar achteraf bekeken is dat nu ook weer bijna af en kan ik bijna verder gaan met de stapel voor mijn bed.

Sinterklaas is veilig gearriveerd

SSID en vleermuis hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag is Sinterklaas per stoomboot aangekomen in Nederland. In Zaltbommel werd de goedheiligman door duizenden kinderen verwelkomd.

Het was nog even spannend, want uit het Sinterklaasjournaal de afgelopen dagen op Nederland 3 bleek dat de boot weer omgedraaid was richting Spanje. Maar Sint heeft er toch voor gezorgd dat hij veilig in Zaltbommel aankwam.


Sint trekt tot 5 december door Nederland.


Intocht site van de NPS

Veteraan doneert bom aan museum

NorthernStar had het volgende bericht volledig herschreven:

Het is maar goed dat Peter O'Shaughnessy dienst had toen een oude oorlogsveteraan met zijn donatie voor het oorlogsmuseum in Kingsville (Canada) naar binnenwandelde. De curator is op zich wel gewend dat mensen oude voorwerpen aan het museum doneren, maar zijn eigen ervaring in het leger kwam goed van pas toen hij het gedoneerde item direct herkende als een vliegtuigbom.

O'Shaughnessy en de museum directeur besloten na een nerveuze inspectie van de halve meter lange bom de politie te bellen. O'Shaughnessy vermoedde inmiddels dat het een niet ontplofte oefenbom was, bedoeld om vanaf kleine hoogte te droppen. En gevuld met vier en een halve kilo explosieve stof, genoeg om een voertuig mee op te blazen. Extra gevaarlijk omdat een zo oude bom instabiel kan worden.
Toen de politie arriveerde waarschuwde deze de explosieve opruimingsdienst die het museumstuk snel met een speciaal daarvoor bestemde truck meenam.

De veteraan had de bom waarschijnlijk na de 2e W.O. meegenomen naar huis. "Het had jaren bij hem in kelder gestaan" zei O'Shaughnessy. "Hij wilde er nu gewoon vanaf". Het museum verklaart nog steeds open te staan voor donaties, maar adviseert mensen met items als bommen en munitie om de politie te bellen.

Arabische moslimliga start Nederlandse afdeling

De omstreden Arabisch Europese Liga (AEL) van de Belgische Libanees Dyab Abou Jahjah start afdelingen in Nederland. De nu nog alleen in België actieve AEL, die zeer populair is bij allochtone jongeren, wordt gezien als Islamitische tegenhanger van het Vlaams Blok.

De AEL start binnenkort afdelingen in Amsterdam en Rotterdam. De Liga denkt besprekingen met Nederlandse aanhangers medio december te kunnen afronden. ,,Wij komen naar Nederland. Dat is zeker,'' zo zegt de tweede man in de organisatie, Ahmed Azzuz.

In België is de AEL vooral populair onder allochtone moslimjongeren van 20 tot 30 jaar uit de grote steden. Zij voelen zich aangesproken door de denkbeelden van JahJah, die volgens eigen zeggen moslims bewust wil maken van hun eigen culturele en politieke identiteit en zo tegenwicht wil bieden aan de westerse cultuur; zo vindt de AEL het niet nodig dat moslims in de Westerse maatschappij integreren. De liga wil eigen scholen en een eigen partij. Vertegenwoordiging door allochtonen in bestaande politieke partijen wordt afgekeurd. Die zouden niets voor hun geloofsgenoten doen en weinig of geen binding met de islamitische gemeenschap hebben. En laatst stelde de AEL voor om het Arabisch als officiële taal in België te bombarderen.

Burgerpatrouilles

De 31-jarige AEL leider Abou JahJah is in België wegens zijn radicale uitlatingen een omstreden figuur. Er lopen twee aanklachten tegen hem omdat hij zou hebben aangezet tot haat jegens de joodse inwoners van de stad Antwerpen. Justitie is ook een onderzoek begonnen omdat hij in Libanon aan terroristische acties zou hebben deelgenomen. Volgens het Vlaams Blok heeft JahJah onder valse voorwendselen de Belgische nationaliteit verkregen; door middel van een schijnhuwelijk, dat al na één jaar ontbonden werd, verkreeg een Belgisch paspoort. Bovendien startte de Liga dit weekend islamitische 'burgerpatrouilles', die in de Antwerpse wijk Borgerhout 'politieterreur' tegen migranten moet voorkomen.

De reguliere politieke partijen in België vrezen vooral de polariserende werking van het AEL; het Vlaams Blok zou electeraal namelijk sterk winnen door de opkomst van de Liga.

De AEL zelf is zich van geen kwaad bewust en zegt enkel op te komen voor de belangen van de islamitische allochtonen. Discriminatie bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt heeft volgens de liga gezorgd voor massale werkloosheid onder migranten. Daarom zouden migranten gedurende minstens tien jaar voorrang moeten krijgen bij sollicitaties.

Website Arabische Europese Liga.

Miss Captivity de mooiste achter tralies

NorthernStar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 24 jarige vrouw uit Litouwen heeft de eerste miss verkiezingen in de gevangenis, de zogenoemde Miss Captivity, gewonnen.

Susan (haar echte naam is niet bekend gemaakt) is daarmee uitgeroepen tot de meest aantrekkelijke vrouw die momenteel in Litouwen achter tralies zit. Met ingehouden emotie verklaarde ze voor de televisiecamera's dat dit de mooiste dag uit haar leven was. Ze ontving haar kroontje in het strafwerkkamp te Panevezys. Waarom ze daar zat wilde ze niet vertellen, wel zei ze dat ze heel graag naar huis wilde. In de extrabeveiligde instelling zijn 500 gevangenen ondergebracht, waaronder veroordeelde moordenaars. In de eindronde versloeg Miss Captivity zeven andere finalisten, die waren geselecteerd uit een totaal van 38 deelneemsters. De finale bestond onder andere uit een badpakronde waarbij de gevangenen in een zwart leren outfit met bijpassende hoge laarzen gekleed gingen.

Volgens Arunas Valinskas, producer en organisator van het TV spektakel, was het zijn bedoeling geweest om schoonheid te vinden waar niemand het verwacht. Valinskas heeft verschillende voorstellen gekregen om ook een wereldwijde Miss Captivity verkiezing te houden.

Hebron: Bloedbad onder biddende joden

Bazza had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gewapende Palestijnen hebben gisteravond een bloedbad aangericht onder joodse gelovigen, die terugkeerden van hun gebed. De slachtoffers waren joodse kolonisten in de stad Hebron, die gebeden hadden bij de Tombe van de Patriarchen in verband met de sabbat. Twaalf van hen werden gedood, en twintig raakten gewond. De tombe bevindt zich in het Palestijnse gedeelte van Hebron.

De aanslag is opgeëist door de radicale Islamitische Jihad. Na de aanslag ontstond een drie uur durend vuurgevecht tussen de Palestijnen en het Israëlische leger, waarbij één Palestijn om het leven kwam.

Oetzi door eigen stamleden vermoord

NorthernStar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het mysterie rondom de dood van Oetzi de IJsman, de 5000 jaar oude prehistorische man die bevroren in de Alpen werd gevonden, is weer een stukje verder opgelost. Oetzi werd in 1991 hoog in de Italiaanse Alpen door hikers gevonden.

Sindsdien is hij het middelpunt van wetenschappelijk onderzoek. Aanvankelijk dachten de vinders aan een verongelukte bergbeklimmer, totdat de prehistorische bezittingen van Oetzi gevonden werden, waaronder zijn bijl, pijlen en voedselbuideltje.

Na meer dan 10 jaar onderzoek hebben de wetenschappers zich nu gericht op de pijlpunt die in Oetzi zijn schouder zit. Volgens Professor Annaluisa Pedrotti was het type pijlpunt heel specifiek voor een bepaald gebied. Uit dat gebied kwam de Oetzi zelf ook vandaan. "Dit betekent dat de dader in hetzelfde gebied leefde en waarschijnlijk uit de stam van Oetzi afkomstig was."

Toch blijven er een aantal vragen onbeantwoord voor de onderzoekers, zoals heeft de pijl Oetzi op slag gedood of heeft de pijl een slagader of een spier geraakt. Volgend jaar zal via een operatie de pijl verwijderd worden, daarbij zullen wellicht een aantal vragen opgelost worden.

Fortuyn en Balkenende sloten een ''pact''

Zaphod_B had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het gisteren gepresenteerde boek 'In de ban van Fortuyn', van de journalisten Jutta Chorus (NRC) en Menno de Galan (Nova), staat geschreven dat Pim Fortuyn en Jan-Peter Balkenende een soort van niet aanvalsverdrag hadden afgesloten; ze zouden de pijlen niet opelkaar richten, maar op de Paarse coalitie.

Dit werd afgesproken op een bijeenkomst in november vorig jaar tussen Fortuyn en Balkenende, toen Fortuyn nog bij Leefbaar Nederland zat. Aanleiding was een opmerking van Balkenende die zei dat Fortuyn geen hoogleraar meer was: "De enige professor die lijsttrekker is, ben ik zelf". Fortuyn was ontdaan en Balkenende nodigde hem uit om een borrel te drinken.

De gang van zaken wordt beaamt door het prominente CDA-lid Hans Hillen, die de ontmoeting arrangeerde, en campagneleider van Leefbaar Nederland, Kay van de Linde. "Ze spraken af dat Balkenende Paars zou aanvallen en niet Pim. Fortuyn heeft vervolgens gezegd niet met Balkenende een coalitie aan te gaan, als die zijn belofte zou verbreken'', aldus Van de Linde.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.