Miss Captivity de mooiste achter tralies

NorthernStar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 24 jarige vrouw uit Litouwen heeft de eerste miss verkiezingen in de gevangenis, de zogenoemde Miss Captivity, gewonnen.

Susan (haar echte naam is niet bekend gemaakt) is daarmee uitgeroepen tot de meest aantrekkelijke vrouw die momenteel in Litouwen achter tralies zit. Met ingehouden emotie verklaarde ze voor de televisiecamera's dat dit de mooiste dag uit haar leven was. Ze ontving haar kroontje in het strafwerkkamp te Panevezys. Waarom ze daar zat wilde ze niet vertellen, wel zei ze dat ze heel graag naar huis wilde. In de extrabeveiligde instelling zijn 500 gevangenen ondergebracht, waaronder veroordeelde moordenaars. In de eindronde versloeg Miss Captivity zeven andere finalisten, die waren geselecteerd uit een totaal van 38 deelneemsters. De finale bestond onder andere uit een badpakronde waarbij de gevangenen in een zwart leren outfit met bijpassende hoge laarzen gekleed gingen.

Volgens Arunas Valinskas, producer en organisator van het TV spektakel, was het zijn bedoeling geweest om schoonheid te vinden waar niemand het verwacht. Valinskas heeft verschillende voorstellen gekregen om ook een wereldwijde Miss Captivity verkiezing te houden.