Veteraan doneert bom aan museum

NorthernStar had het volgende bericht volledig herschreven:

Het is maar goed dat Peter O'Shaughnessy dienst had toen een oude oorlogsveteraan met zijn donatie voor het oorlogsmuseum in Kingsville (Canada) naar binnenwandelde. De curator is op zich wel gewend dat mensen oude voorwerpen aan het museum doneren, maar zijn eigen ervaring in het leger kwam goed van pas toen hij het gedoneerde item direct herkende als een vliegtuigbom.

O'Shaughnessy en de museum directeur besloten na een nerveuze inspectie van de halve meter lange bom de politie te bellen. O'Shaughnessy vermoedde inmiddels dat het een niet ontplofte oefenbom was, bedoeld om vanaf kleine hoogte te droppen. En gevuld met vier en een halve kilo explosieve stof, genoeg om een voertuig mee op te blazen. Extra gevaarlijk omdat een zo oude bom instabiel kan worden.
Toen de politie arriveerde waarschuwde deze de explosieve opruimingsdienst die het museumstuk snel met een speciaal daarvoor bestemde truck meenam.

De veteraan had de bom waarschijnlijk na de 2e W.O. meegenomen naar huis. "Het had jaren bij hem in kelder gestaan" zei O'Shaughnessy. "Hij wilde er nu gewoon vanaf". Het museum verklaart nog steeds open te staan voor donaties, maar adviseert mensen met items als bommen en munitie om de politie te bellen.