Oetzi door eigen stamleden vermoord

NorthernStar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het mysterie rondom de dood van Oetzi de IJsman, de 5000 jaar oude prehistorische man die bevroren in de Alpen werd gevonden, is weer een stukje verder opgelost. Oetzi werd in 1991 hoog in de Italiaanse Alpen door hikers gevonden.

Sindsdien is hij het middelpunt van wetenschappelijk onderzoek. Aanvankelijk dachten de vinders aan een verongelukte bergbeklimmer, totdat de prehistorische bezittingen van Oetzi gevonden werden, waaronder zijn bijl, pijlen en voedselbuideltje.

Na meer dan 10 jaar onderzoek hebben de wetenschappers zich nu gericht op de pijlpunt die in Oetzi zijn schouder zit. Volgens Professor Annaluisa Pedrotti was het type pijlpunt heel specifiek voor een bepaald gebied. Uit dat gebied kwam de Oetzi zelf ook vandaan. "Dit betekent dat de dader in hetzelfde gebied leefde en waarschijnlijk uit de stam van Oetzi afkomstig was."

Toch blijven er een aantal vragen onbeantwoord voor de onderzoekers, zoals heeft de pijl Oetzi op slag gedood of heeft de pijl een slagader of een spier geraakt. Volgend jaar zal via een operatie de pijl verwijderd worden, daarbij zullen wellicht een aantal vragen opgelost worden.