FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 15 november 2002

Nova peiling: Licht verlies GroenLinks

In het wekelijkse onderzoek van de Politieke Barometer, gehouden in opdracht van het tv-programma NOVA, verliest GroenLinks minder dan in de peiling die Maurice de Hond eerder vandaag bekend maakte. De partij zou één zetel verliezen, en uitkomen op negen.

Verder is de uitslag ook vrijwel gelijk aan die van vorige week: Van de regeringspartijen wint het CDA er één, verliest de VVD er één, en de LPF blijft gelijk ten opzichte van de vorige peiling.

De enige andere verandering is D66, dat één zeteltje wint. Leefbaar Nederland blijft net als vorige week staan op nul.


De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

CDA ---> 50 (+7)
Lijst Pim Fortuyn ---> 7 (-19)
VVD ---> 27 (+3)
PvdA ---> 28 (+5)
D66 ---> 6 (-1)
GroenLinks ---> 9 (-1)
SP ---> 16 (+7)
ChristenUnie ---> 4 (-)
SGP ---> 3 (+1)
Leefbaar Nederland ---> 0 (-2)

Meer over deze peiling staat op de site van de politiekebarometer.

Dominorecord weer verbeterd

In een live-uitzending op SBS6 is vanavond het wereldrecord domino wederom verbeterd. Bij de poging, die plaatsvond in het FEC te Leeuwarden, gingen maarliefst 3.847.295 dominostenen tegen de vlakte. Het oude record stond op 3.540.562 stenen.

Een internationaal team van bouwers werkte twee maanden lang aan de recordpoging onder leiding van Robin Jan Wijers. In totaal werden 4.000.000 stenen opgezet in diverse projecten.

In tegenstelling tot vijf jaar geleden, toen een recordpoging in hetzelfde Leeuwarden slecht verliep, gingen de meeste stenen dit maal wel om. Na anderhalf uur ratelende steentjes bleek uit de telling door een team van vijfentwintig notarissen dat het record was verbeterd. Dat record was overigens nog steeds in Nederlandse handen, doordat de Aziatische concurrentie het dit jaar liet afweten.

Weer een blessure bij FC Groningen

Dat het niet lekker gaat met de hekkensluiter van de HC-eredivisie is al langer bekend. Ze kunnen de punten maar niet te pakken krijgen en de ziekenboeg is overvol. Daar komt nu centrale verdediger Melchior Schoenmakers bij. Hij liep dinsdag in de uitwedstrijd tegen RBC een buikblessure op.
Trainer Ron Jans kan verder niet rekenen op: Claus Boekweg, Paul Matthijs, Jordi Hoogstrate, Dejan Curovic en Magnus Johanson in de wedstrijd tegen De Graafschap van aanstaande zondag.

Loting Champions League bekend

Vandaag is de loting van de Champions League geweest. Ajax speelt zijn eerste wedstrijd eerst uit bij Valencia en de tweede wedstrijd thuis tegen AS Roma. Ook treft de club het Engelse Arsenal.

Ajax-trainer Koeman spreekt van een "prachtige loting." Vooral Arsenal is volgens hem absolute top. "Ik zal mijn broer Erwin bij PSV meteen bellen. Kan ik hem vragen hoe het niet moet." PSV verloor al in de eerste ronde thuis met 4-0 van de Engelse club.

De volledige loting:

Poule A:

Internazionale
Bayer Leverkussen
FC Barcelona
Newcastle United

Poule B:

Ajax
AS Roma
Arsenal
Valencia

Poule C:

Borussia Dortmund
AC Milan
Real Madrid
Lokomotiv Moskou

Poule D:

Juventus
FC Basel
Manchester United
Deport.La Coruna

Honderden tv's aangespoeld op Japans strand

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:


Op een strand in het noordwesten van Japan zijn gisteren honderden televisietoestellen aangespoeld, zo heeft de politie bekendgemaakt.

De van Chinese makelij afkomstige toestellen waren afkomstig uit zeven scheepscontainers, die bij stormachtig weer van een schip waren geslagen. De politie werd veelvuldig gebeld door mensen die de toestellen op het strand hadden zien liggen.

STER-Radio behaalt omzetrecord

peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

STER-radio heeft een nieuw omzetrecord behaald. Deze maand heeft de Stichting Etherreclame van de publieke omroep al zoveel radiospotjes verkocht dat de maandomzet 10 miljoen euro bedraagt. Het vorige maandrecord is van mei 2000, toen de omzet 9,1 miljoen euro bedroeg.

Volgens de salesmanager van STER-radio, G. Stolk, is de recordomzet opmerkelijk gezien de ongunstige economische tijd. Volgens hem is het succes te verklaren uit het relatief lage bedrag dat met radiocommercials is gemoeid, terwijl het bereik wel groot is.

'Dit record geeft de kracht van het medium radio aan en van de publieke radiozenders in het bijzonder', zo schetst STER-directeur J. Minnaar. 'Reclame op radio is niet duur, effectief en zeer flexibel inzetbaar. Steeds meer adverteerders weten hun weg naar radio te vinden.'

Volgens Stolk heeft ook de campagne 'Met een beetje fantasie kies je voor radioreclame...', dat eind augustus door het Platform Radio Exploitanten werd gelanceerd, een rol gespeeld. 'Al kan ik dat niet cijfermatig onderbouwen.'

Ook andere, commerciële radiozenders behalen volgens Stolk in deze periode meer omzet middels radioreclame.

Endstra klaagt Jort Kelder (Quote) aan

schrijvertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vastgoedmagnaat Willem Endstra uit Amsterdam heeft vandaag het blad Quote, en haar hoofdredacteur Jort Kelder, aangeklaagd wegens smaad en laster.

Het blad plaatste in een speciale editie, de Quote 500 Rijkste Nederlanders, een foto van Endstra. De vastgoedhandelaar staat op de 36e plaats in die top 500.

Elders in het blad staat echter ook een artikel over de Amsterdamse crimineel John Mieremet, die de laatste tijd de publiciteit zoekt met verhalen over onder meer dubieuze praktijken van de vastgoehandelaar. Daaruit zou blijken dat Endstra één van de topfiguren uit de Amsterdamse onderwereld is, die crimineelgeld witwast. Mieremet zou ook informatie aan de politie hebben doorgespeeld.

Gisteren eiste Endstra al in kort geding dat de Quote 500 Rijkste Nederlanders, uit de handel wordt gehaald; de publicatie van de foto tast volgens hem zijn veiligheid aan. Uitlatingen die Jort Kelder tijdens dat geding deed, vielen ook niet in goede aarde bij Endstra.

Reacties op aftreden Rosenmöller

In Den Haag is voor het overgrote merendeel teleurgesteld gereageerd op het plotselinge vertrek van Paul Rosenmöller als GroenLinks-leider. De stap was ook geheel onverwacht, daar Rosenmöller zich onlangs kandidaat stelde als lijsttrekker, en toen zei de "kar nog éénmaal te willen trekken".

Premier Balkenende reageerde geschrokken. Hij wees op het verslechterde politieke klimaat na de moord op Fortuyn, en zei dat er na zijn dood een slagveld heeft plaatsgevonden onder politici, die al dan niet zijn verdwenen na bedreigingen. Hij prees net als VVD-leider Zalm Rosenmöllers bedrevenheid in het debat, en noemt hem iemand met "groot gezag".

PvdA-lijstrekker Bos roemde de gewoonte van de scheidende GroenLinks-voorman om "moedig ten strijde te trekken tegen makkelijke, populaire meningen". Het vertrek van Rosenmöller vindt hij "buitengewoon triest, een droevige boodschap".

Alleen Mat Herben (LPF) had enige kritiek: Hij vindt het "een beetje flauw" dat Rosenmöller de nasleep van de moord op Fortuyn noemt als reden om te stoppen. Er zijn meer mensen die een zwaar jaar hebben gehad, zei Herben, één ervan ben ik.

Prozac voor hondje Anna Nicole Smith

Mossos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Anna Nicole Smith heeft in haar televisieshow, The Anna Nicole Smith Show, bekend gemaakt dat ze haar hondje, genaamd Sugar Pie, Prozac geeft. Het hondje schijnt een beetje depressief te zijn, daarom kalmeert ze het hondje door hem tegen haar borsten te drukken. Echter als ze het hondje alleen moet laten, geeft ze het hondje het anti-depressivamiddel Prozac.

Anna Nicole Smith is een voormalig model van Playboy en is onder andere bekend geworden door haar huwelijk met een bejaarde, inmiddels overleden, multi-miljonair.

In het tijdschrift Heat verklaarde ze: "Ik kan haar niet langer dan een dag achterlaten, dan wordt ze heel depressief. Ze heeft bepaalde angsten. Als ik haar alleen laat, moet ik haar Prozac geven."

De televisieshow wordt alleen uitgezonden in Engeland en Amerika en geeft een indruk van het leven van Anna Nicole Smith.

GroenLinks duikelt in peiling

GroenLinks is, in de peiling die Maurice de Hond van het programma Stem van Nederland (SBS6) dagelijks uitvoert onder 1.000 Nederlanders, in elkaar gestort. Dat gebeurde één dag na de beschuldigingen van Rosenmöller aan het adres van de SP, die hij opportunistisch gedrag ten opzichte van de LPF verweet.

GroenLinks schommelde de laatste tijd in de peilingen van de Hond rond de 10 zetels. Een zelfde uitslag gaven de Nova en de NIPO peiling. Bij Maurice de Hond is GroenLinks nu ineens van 10 naar 6 zetels gegaan.

Er is dus gepeild voordat Rosenmöller vandaag zijn functie opgaf, en overdroeg aan Femke Halsema.

Halsema nieuwe lijsttrekker GroenLinks

De 36-jarige Femke Halsema, afkomstig uit Amsterdam, wordt de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks. Dat is kort na het aftreden van Paul Rosenmöller als lijsttrekker bekendgemaakt. Nu is ze nog nummer twee op de lijst van GroenLinks. Op dit moment is ze de enige vrouw die lijsttrekker van een Politieke Partij is. Haar speerpunten zijn het milieu en de strijd tegen de maatschappelijke verharding. Ze wil opkomen voor "alles wat kwetsbaar is" en gaat zich inzetten voor het terugbrengen van fatsoen in de politiek, met 'kleine Haagste stappen'. "Minder stress, minder agressie, minder onverdraagzaamheid," zei ze.

Halsema kwam voor het eerst in 1998 voor GroenLinks in de Kamer. Daarvoor werkte ze onder andere van 1993 tot 1997 bij het wetenschappelijke bureau van de PvdA. In de Kamer werd al langer aangenomen dat ze de opvolgster van Rosenmöller zou worden.

Overigens is Halsema officieel nog niet de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks. Pas na het congres op zaterdag 23 november, zal de nieuwe lijsttrekker officieel bekend worden.

TUE start anti-roezemoes campagne

De TUE (Technische Universiteit Eindhoven) is het geroezemoes tijdens de colleges meer dan zat, en wil daar een einde aan maken. De universiteit heeft onder de studenten folders verspreid met daarin de oproep om met rumoer tijdens de colleges te stoppen. Het Bureau Onderwijsbeleid van de faculteit Technologie Management denkt dat de studenten simpelweg "niet weten hoe het hoort. Vooral de eerstejaars zijn tijdens de colleges rumoerig''.

Gelijktijdig met de ''anti-roezemoescampagne'' trekt de TUE ten strijde tegen het plegen van plagiaat. Studenten worden in de folder ook opgeroepen hier mee te stoppen. Plagiaatplegers lopen al het risico dat ze tijdelijk worden uitgesloten van een vak.

De kans dat studenten Informatica door de mand vallen met plagiaat is trouwens erg groot; die faculteit heeft namelijk een computer ingezet die razendsnel onderzoekt of in de programmeeropdrachten die de studenten inleveren grote overeenkomsten zitten.

Chantage sexfoto's met tiener verijdeld

De Telegraaf meldt dat justitie in Friesland tijdens een onderzoek naar harddrugshandel, brandstichting en bedreigingen, een afpersingszaak van de bekende en vermogende makelaar K.B uit Leeuwarden op het spoor is gekomen.

Spil in de afpersingszaak is de minderjarige Martin Adriaan K. (17). Hij maakte seksafspraken met de 56-jarige makelaar en zorgde ervoor dat er foto's van zijn activiteiten werden genomen. Waarschijnlijk deed hij dit op aandrang van de drie meerderjarige verdachten, alhoewel een groot initiatief van de jongen uitging aldus justitie.

In ieder geval perste de ouder broer van Martin, Harm Harold K. (29), en zijn kornuiten Pieter O. (35) en de Marokkaan Khalid B. (27) de makelaar voor zo'n 240.000 euro af. Ze dreigden de seksfoto's te openbaren als hij niet wilde betalen.

De verdachten, allen afkomstig uit Leeuwarden, verzonnen ook allerlei verhalen om de makelaar geld af te persen. Zo kregen ze 94.000 euro met het verhaal dat de hoofdverdachte vermoord zou worden door Antillianen als die niet met dat geld over de brug zou komen.

De grootste klapper wilden de afpersers maken door te dreigen met het bekendmaken van de seksuele voorkeur voor jonge jongetjes van de makelaar. Als hij dat geheim wilde houden, moest hij een kwart miljoen euro betalen. Deze afpersing mislukte echter omdat justitie de zaak op het spoor kwam.

Pas nadat alle verdachten vastzaten, deed de doodsbange makelaar aangifte.

Neanderthaler blijkt cyborg te zijn

Recentelijk hebben een groep Duitse en Amerikaanse genetica wetenschappers geleid door professor Tabo van de Munich Universiteit een sensationele ontdekking gedaan.

Onderzoek heeft aangetoond dat de Neanderthaler welke beschouwd wordt als zijnde de intermediaire link tussen de pithecanthropus en de moderne mens niets te maken heeft met onze genealogie.

Professor Tabo en zijn collega's hebben deoxyribonucleïnezuur (DNA) geëxtraheerd van een Neanderthaler van ongeveer 30.000 jaar oud. Bij vergelijking met een soortgelijk monster van de huidige mens bleek dat de Neanderthaler geen voorouder is van de huidige mens. De ontdekking is bevestigd door de antropologen Schmidt Tijssen uit Duitsland en Stringer uit Engeland.

De mummy werd ontdekt in een blok ijs in een bergachtig gebied in Centraal Mongolië in 1995. Het heeft voor duizenden jaren ingevroren gezeten in het ijs. De mummy heeft lang rood haar tot zijn schouders, en zijn arm zit vol met tatouages.

In het hoofd van de mummy bevinden zich artificiële materialen, die daar geplaatst zijn met zeer complexe operaties, vergelijkbaar met hedendaagse chirurgische ingrepen. Wetenschappers Justin Manners en Kent Jennings hebben het hoofd onderzocht, en het blijkt dat de mummy ontworpen was alszijnde een perfecte cyborg, welke diende om te observeren en data te verzamelen.

Hoewel er geen evidentie voor is denken wetenschappers dat er cyborgs op aarde rondliepen om data te verzamelen voor buitenaardse rassen die testen op aardse wezens uitvoerden. In veel gevallen heeft dit geleid tot mutaties die momenteel als abnormaalheden worden beschouwd door patholooganatomisten en archeologen. De wetenschappers zeggen dat momentele UFO's en abducties mogelijk door cyborgs van andere planeten uitgevoerd worden.

Fok! is niet verantwoordelijk voor het waarheidsgehalte van het overgenomen bericht uit de Russische staatskrant Pravda

Voetbal: Loting Champions League bekend

Vandaag is de loting van de Champions League geweest. Ajax speelt zijn eerste wedstrijd eerst uit bij Valencia en de tweede wedstrijd thuis tegen AS Roma. Ook treft de club het Engelse Arsenal.

Ajax-trainer Koeman spreekt van een "prachtige loting." Vooral Arsenal is volgens hem absolute top. "Ik zal mijn broer Erwin bij PSV meteen bellen. Kan ik hem vragen hoe het niet moet." PSV verloor al in de eerste ronde thuis met 4-0 van de Engelse club.

De volledige loting:

Poule A:

Internazionale
Bayer Leverkussen
FC Barcelona
Newcastle United

Poule B:

Ajax
AS Roma
Arsenal
Valencia

Poule C:

Borussia Dortmund
AC Milan
Real Madrid
Lokomotiv Moskou

Poule D:

Juventus
FC Basel
Manchester United
Deport.La Coruna

Met dank aan Leif_erikson, Rain, Marvin, Sharp, Qlo0n, Joa, richsli en Jobosrulez voor de tip!

Meer voetbal? Kijk ook eens op de competitiemanager.

Rosenmöller weg als lijsttrekker GroenLinks

DvR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paul Rosenmöller treedt af als lijsttrekker van GroenLinks. Hij zal zijn besluit om 15.00 uur in een persconferentie toelichten en naar alle waarschijnlijkheid zal Femke Halsema hem dan opvolgen.

Vanmorgen werd al bekend dat de positie van Rosenmöller binnen zijn partij ter discussie stond. Dit komt vooral doordat GroenLinks in de peilingen niet weet te profiteren van de val van het kabinet.

Ook de aanval op SP-leider Marijnissen deed Rosenmöller geen goed. Hij verweet Marijnissen niet inhoudelijk met de LPF in debat te zijn gegaan om daarmee LPF-kiezers voor zich te trekken. Die uitspraak moest hij later terugnemen.

Verpleegkundigen praten tegen dode patiënte

Twee Britse psychiatrisch verpleegkundigen hebben een patient bezocht en tegen haar gesproken zonder zich te realiseren dat ze al was overleden.

De verpleegkundigen hadden zichzelf toegang tot het huis van de 43-jarige paranoid-schizofrene vrouw verschaft. Men trof haar aan zittend in de keuken met de gordijnen dicht en met de rug naar hen toe.

Nadat ze zich hadden voorgesteld probeerden ze met de vrouw te praten, maar deze antwoordde niet. Daarop verlieten de verpleegkundigen de woning. "Ze leek ons niet te willen spreken", aldus verpleegkundige Helen Redmond.

De volgende dag ontdekten twee andere verpleegkundigen tijdens een volgend bezoek dat de vrouw dood was.

Geur amandelen lijkt teveel op cyanide

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De fabrikant van de Italiaanse likeur Amaretto Disaronno heeft een reclamecampagne, waarin de geur van amandelen in de Londonse metrostations te ruiken moest zijn, teruggetrokken. Men vreesde dat het aroma van de amandelen zouden worden verward met het gif cyanide.

Voor de 2,5 miljoen euro kostende campagne werden boxen vol met amandelolie onderaan de roltrappen geplaatst. Ventilatoren zouden de geuren verspreiden en reclameposters op de wanden moesten de reizigers vervolgens de connectie tussen de geuren en de likeur laten leggen.

Voordat de campagne echter van start ging kwam men erachter dat amandelen dezelfde geur hebben als cyanide, niet de meest handige reclame in een tijd van terrorisme. Drie dagen voor de start trok de fabrikant de reclame daarom terug.

Trabelsi bekent plan al-Qaeda aanslag België

De Tunesische ex-profvoetballer Nizar Trabelsi, die in België in voorarrest zit op verdenking van lidmaatschap van het al-Qaeda-netwerk van Osama bin Laden, heeft in een telefonisch interview met een Belgisch tv-station bekend dat hij een aanslag wilde plegen in België.

Zijn bedoeling was een bom te laten ontploffen op de Amerikaanse militaire basis in Kleine Brogel, nog geen 25 kilometer van de grens met Nederland. Het sterke vermoeden bestaat (publiek geheim) dat daar kernwapens liggen opgeslagen.

De ex-voetballer die de Tunesisch-Belgische nationaliteit heeft, zei in het interview met de Franstalige Belgische omroep RTBF dat hij bin Laden als een persoonlijke vriend beschouwt. Hij heeft een opleiding genoten in Afghanistan, en zich daar totaal bekeerd tot het moslim-fundamentalisme. Hij zei daartoe te zijn gekomen door zijn grote haat tegen Amerika. Hij voegde er aan toe niet van zijn geloof te zijn afgevallen.

Trabelsi werd al een paar dagen na de aanslagen van 11 september opgepakt. Er zijn ook vertakkingen van hem naar verdachten in Nederland.

Nazir Trabelsi, toen en nu.

Feyenoord langer zonder Zoetebier

Minimaal de komende drie weken zal Feyenoord het zonder doelman Edwin Zoetebier moeten doen. De keeper van de Rotterdammers heeft nog altijd last van zijn blessure aan de pees in de linkerknie.

Al eerder dit seizoen had Zoetebier last van overbelasting aan beide knieën. In de eerste helft tegen Juventus blijkt hij een klein scheurtje in de pees van de linkerknie te hebben opgelopen. ,,Het streven is een iets langere revalidatie van zo'n drie weken, maar het zou ook kunnen zijn dat hij pas na de winterstop terugkeert'', aldus clubarts Van Linschoten.

Niets mis met Singh Varma uitzending

De Raad voor de Journalistiek vindt dat er niets mis is met de uitzending vorig jaar van het TROS tv-programma Opgelicht, dat aandacht besteedde aan de leugens van Tara Singh Varma.

De advocaat van Varma had een klacht ingediend tegen de programmamakers, omdat die Singh Varma bewust verkeerd in beeld zouden hebben gebracht. Naar zijn mening was Varma zwaar in de war, en daarom niet goed in staat een verklaring af te leggen. Volgens hem leefde zij ten tijde van de opnames in een waanwereld.

Opgelicht onthulde dat oud Tweede Kamerlid Sing Varma helemaal geen kanker had, en ten onrechte voorwendde dat ze terminaal ziek was.

Varma heeft nog een rechtszaak tegen de TROS lopen, waarin ze miljoenen eist omdat door het programma haar leven totaal geruïneerd zou zijn.

Vrouw steekt huis met kinderen erin in brand

Vrijdagochtend heeft de politie een 42-jarige vrouw uit Vaals gearresteerd. Vlak voor haar aanhouding had zij haar woning aan de Jos Francottestraat in brand gestoken. Ze deed dat terwijl ze wist dat haar twee kinderen van twaalf en veertien jaar nog in die woning aanwezig waren. De kinderen wisten het huis tijdig te verlaten.

De vrouw heeft tegenover de politie bekend. De snel gealarmeerde brandweer was er snel bij en wist de brand tot de woonkamer te beperken. Er wordt nu onderzocht of de hulpverleninginstanties bekend waren met de situatie van het gezin. Daarbij bekijkt de politie wat de hulpverlening voor de vrouw, die volgens de woordvoerder erg labiel is, kan doen.

De Sint krijgt extra politiebescherming

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zullen zondag bij de intocht in de Haarlemse wijk Schalkwijk extra politiebegeleiding krijgen.

Bij de intocht van de goedheiligman een jaar geleden, zorgde een groepje jongeren voor enige onrust. De jongeren gooiden pepernoten hard terug en trokken aan de pruiken van de Pieten.

De politie verklaart overigens dat er geen direct verband is tussen deze incidenten en de extra politiebegeleiding dit jaar. Vast staat wel dat Sinterklaas en zijn gezelschap zondag voortdurend onder bescherming staan van de politie.

Voetbal: Van der Vaart terug in Oranje

Afgelopen donderdag heeft bondscoach Dick Advocaat Rafael van der Vaart opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal dat woensdag 20 november in Gelsenkirchen oefent tegen Duitsland. Begin september raakt de Ajacied geblesseerd aan zijn knie in een wedstrijd van Oranje.

Voor de groep van 20 spelers hebben naast Van der Vaart ook Paul Bosvelt, Andy van der Meyde en Kevin Hofland weer een uitnodiging gehad. Ruud van Nistelrooij, die vorige maand het trainingskamp van Oranje met een hamstringblessure verliet, is eveneens weer van de partij. In vergelijking met de selectie voor de wedstrijd tegen Oostenrijk ontbreken deze keer George Boateng, Wilfred Bouma en Pierre van Hooijdonk.

De volledige selectie: Van der Sar (Fulham), Waterreus, Van Bommel, Hofland (PSV), Frank de Boer, Reiziger, Cocu, Kluivert (FC Barcelona), Stam (Lazio Roma), Ricksen, Ronald de Boer (Glasgow Rangers), Bosvelt (Feyenoord), Davids (Juventus), Seedorf (AC Milan), Van der Vaart, Van der Meyde (Ajax), Hasselbaink, Zenden (Chelsea), Makaay (Deportivo la Coruna), Van Nistelrooij (Manchester United).

Voor meer voetbal kijk je op de FOK! voetbalmanager

Voetbal: Feyenoord nog langer zonder Zoetebier

Minimaal de komende drie weken zal Feyenoord het zonder doelman Edwin Zoetebier moeten doen. De keeper van de Rotterdammers heeft nog altijd last van zijn blessure aan de pees in de linkerknie.

Al eerder dit seizoen had Zoetebier last van overbelasting aan beide knieën. In de eerste helft tegen Juventus blijkt hij een klein scheurtje in de pees van de linkerknie te hebben opgelopen. ,,Het streven is een iets langere revalidatie van zo'n drie weken, maar het zou ook kunnen zijn dat hij pas na de winterstop terugkeert'', aldus clubarts Van Linschoten.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager

Maffioso tot inkeer na toespraak Paus

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen donderdag heeft een voortvluchtige maffioso zichzelf aangegeven nadat hij een toespraak van Paus Johannes Paulus II op televisie had gezien. De kerkvader sprak in zijn betoog het Italiaanse parlement toe over normen en waarden.

Benedetto Marciante werd in september veroordeeld voor moord en kreeg een gevangenisstraf van dertig jaar opgelegd. Hij was zo onder de indruk van de toespraak dat hij zich meteen meldde bij de Rebibbia-gevangenis in Rome.
"In dertig jaar praktijk heb ik nog nooit zoiets meegemaakt," verklaart advocaat Roberto Tricoli.

De Paus vroeg in zijn betoog om clementie voor gevangenen. Dit was wat Marciante overtuigde dat zich aangeven het juiste was om te doen.

Bejaarde heeft hennep op zolder

mikkey72 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen donderdag is door de politie van Hoogwoud een opmerkelijke vondst gedaan op de zolder van een 79-jarige plaatsgenote. De agenten vonden er 204 hennepplanten, een aantal lampen en andere voorzieningen die bij het kweken van hennep worden gebruikt. De bejaarde vrouw verklaarde tegenover de politie dat ze wel eens iets vreemds had geroken, maar dat ze geen idee had dat het hennep betrof.

Door de ontmanteling is de vrouw aan een mogelijke ramp ontsnapt. Door de slechte bekabeling begonnen de leidingen te smelten. Dit had een grote brand tot gevolg kunnen hebben. De politie heeft nog geen idee wie de kwekers zijn en dus zijn er tot nu toe geen aanhoudingen verrricht.

BB Arthur en Wouter genomineerd

Wie mag er blijven: Arthur of Wouter?
Voor het eerst zijn er slechts 2 bewoners genomineerd. De zeer sterk aanwezige Arthur met zijn driftbuien, en de soms bijna onzichtbare, rustige, spirituele Wouter.

De stemverdeling is niet helemaal duidelijk. Wat tot nu toe bekend is, is dat ook Laurens en Mustapha wat stemmen gekregen hebben. Ook was op de streams te zien dat Daniela Wouter heeft genomineerd. Notabene haar love-toy van de afgelopen tijd...

Uiteraard heeft zij het hier nu erg moeilijk mee, en is ze bang dat hij moet vertrekken. Misschien had ze zich dat iets eerder moeten bedenken...

AH-duo vangt opnieuw winkeldieven

Thijs (Dissection), moonflower343, PIM4EVER, Teffa en buttman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Albert Heyn-medewerkers die binnenkort terecht staan vanwege het mishandelen van een rover, hebben donderdagavond de politie geholpen met het vangen van een groep jongeren die in hetzelfde filiaal ook een roof pleegden.

Het ging om een groepje van tenminste vier jongeren dat het gemunt had op de balie waar rookwaren en telefoonkaarten werden verkocht. "Ze hebben gewacht tot de vrouw die achter deze toonbank stond even geen klanten had. Een van hen is toen over de toonbank gesprongen en heeft een doos gestolen. Daarna is de groep gevlucht." aldus een woordvoerder.

Het overmeesteren van de dieven is deze keer aan de politie overgelaten.

Rosenmöllers positie in opspraak

Henkalex had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In GroenLinks is flinke kritiek ontstaan op het besluit om Paul Rosenmöller opnieuw als lijsttrekker te benoemen. Verschillende mensen in de partij vinden het raar dat er geen alternatieve keuzemogelijkheden zijn. Het partijreglement schrijft maximaal drie termijnen voor een lijsttrekker voor, terwijl Rosenmöller nu al voor de vijfde keer lijsttrekker wordt.

Ook op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer is kritiek. De lijst is namelijk bijna precies hetzelfde als die van de verkiezingen in mei. De enige wijziging is de verwijdering van het overleden kamerlid Ab Harrewijn.

Femke Halsema wordt door velen als geschikte opvolger voor Rosenmöller gezien.

Wijnschenk start 'Groep Wijnschenk'

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Ex-LPF-fractievoorzitter en demissionair LPF-kamerlid Harry Wijnschenk gaat in de Kamer verder als eenmansfractie "Groep Wijnschenk". Hij is hiertoe gedwongen doordat hij uit de partij is gezet. Eerder splitsten Winny de Jong en Cor Eberhard zich al van de LPF af. De LPF heeft nu net als de PvdA nog 23 zetels over.

De afscheiding gebeurt naar aanleiding van interne ruzies met de LPF-fractie en het bestuur. Voorzitter Weisglas van de Tweede Kamer verwelkomde de nieuwe fractie donderdag.

Maas: "Brief was niets bijzonders"

In een interview met de Volksksrant verklaart LPF-voorzitter en vastgoedmagnaat Ed Maas dat het niet bijzonder was dat hij lobbyde voor de vastgoedsector.

Cor van Zadelhoff (ook een vastgoedmagnaat) belde Maas, omdat hij zelf geen poot aan de grond kreeg bij Financiën, in de hoop dat er wel naar Maas zou worden geluisterd.

Maas zegt onder andere in het interview dat hij de brief schreef als directeur van het vastgoedfonds VHS, en niet met zijn persoonlijke titel: "VHS is een publiek fonds. Ik moet ook opkomen voor de andere aandeelhouders, heeft u daar wel aan gedacht? Ik ben ook helemaal geen volksvertegenwoordiger. Ik zit niet in de Tweede Kamer," aldus Maas. "Als dit niet mag, dan mogen straks de LPF-Kamerleden ook niet meer over het kwartje van Kok stemmen, omdat ze zelf een auto hebben. Ik vind het een schandaal."

"Ik heb in mijn brief gezegd dat ik geen deel wil uitmaken van de onderhandelingen. Ik wilde daar niet bij aanwezig zijn. Van Zadelhoff lukte het zelf niet. Als hij er niet over was begonnen, dan had ik dit nooit uit mezelf gedaan."

Het complete interview is te lezen in De Volkskrant.

PvdA-kiezers kijken het meest Nederland 2

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

PvdA-stemmers blijken gemiddeld het meest televisie te kijken per avond. Dat blijkt uit cijfers die Intomart en de NOS vrijdag in de Volkskrant publiceerden.

PvdA-stemmers kijken gemiddeld 2 uur en 40 minuten naar de televisie. Dat is 20 minuten meer dan het landelijke gemiddelde. Daarnaast kijken ze maar liefst drie keer zo vaak naar Nederland 2 als naar Nederland 3. RTL4 is de populairste zender onder de LPF-stemmers.

Nederland 2 en RTL4 worden het meest bekeken in Nederland. Nederland 1 staat wat dat betreft op de derde plaats en wordt verhoudingsgewijs het meest bekeken door CDA-, SGP- en CU-aanhangers. Nederland 3 wordt relatief het meest gezien door SP- en D66-kiezers en SBS6 door LPF-stemmers.

Het NOS Journaal is echter bij bijna alle groepen het populairste nieuwsprogramma.

Plan: veelplegende criminelen lang opsluiten

Korpschef Bernard Welten van de regiopolitie Groningen ziet maar één oplossing om de criminaliteit daadwerkelijk fors terug te dringen; draaideurcriminelen, mensen die zich meerdere keren aan een vergrijp hebben schuldig gemaakt, voor lange tijd de cel instoppen. Dat zei Welten gisteravond in het tv-programma Nova.

De politie in Groningen startte eerder dit jaar al een ambitieus plan, door draaideurcriminelen strenger aan te pakken. Alleen werken de rechters niet mee vindt Welten. ''Wij doen wat we kunnen, maar de rechters bestraffen ze veel te licht''. Als voorbeeld noemde hij daders die voor de veertigste keer voor de rechter staan, en dan dezelfde straf krijgen als iemand die voor de eerste of tweede keer zo'n delict begaat. Dat moet over zijn, vindt de Groningse korpschef.

De van oorsprong Amerikaanse aanpak van 'Three Strikes Out', wordt gesteund door het OM in Groningen. Hoofdofficier van Justitie Han Moraal wil wel meewerken, maar alles hangt van de rechters af; die moeten bereid zijn mensen voor relatief lichte vergijpen lange straffen te geven. Moraal vindt niet dat de straffen opzich te kort zijn. Nederland bevindt zich qua strafmaat op eenzelfde niveau als andere Europese landen, het gaat er alleen om hoe veelplegers lang kunnen worden ''opgeborgen''.

Volgens Welten lost het veel problemen op als notoire wetsovertreders lang in de cel worden gezet. ''Veel van die lieden plegen vijf misdaden per dag, stop je ze een tijd weg, dan heb je mooi vijf misdaden per dag minder''. De tijdsbesparing die dat oplevert zal ervoor zorgen dat de politie weer veel meer tijd heeft voor andere zaken en vaker op straat kan verschijnen.

De harde kern veelplegers in Groningen bestaat uit een paar honderd man. Welten hoopt dat zijn plan landelijk navolging zal krijgen.

Uitslag Werder Bremen - Vitesse

Vitesse heeft voor een enorme voetbalstunt gezorgd door Werder Bremen uit te schakelen in de tweede ronde van de UEFA-cup. De Arnhemmers hielden Werder in een kolkend Weserstadion na een uitermate spannend duel op 3-3, nadat het thuis met 2-1 had gewonnen.

Vitesse kwam zelfs met 2-0 achter, maar wist via een penalty op 2-1 te komen. Met deze stand zou er verlengd moeten worden. Toen Gert Claessens op een fantastische wijze 2-2 maakte, moest Weder 2 doelpunten maken om door te gaan. Kort daarna werd Rankovic voor een domme overtreding met rood bestraft, waardoor Vitesse met 10 man de eindfase inmoest.

Bremen kwam na een treffer van de Griek Charisteas in de 77ste minuut op een 3-2 voorsprong, waarna de spanning zinderend werd. Na 90 minuten telde de scheidsrechter nog 5 minuten extra tijd bij, waarin Mbamba de score op 3-3 zette, en het pleit voor de Duitsers beslecht was.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.