Namen kapers bekend

Volgens bronnen van de nieuwsdienst CNN zijn inmiddels de namen bekend van de 18 kapers die dinsdag voor de reeks van terreuraanslagen in de Verenigde Staten heeft gezorgd. Het is nog niet bekend waar de kapers vandaan komen en men probeert de kapers nog aan een specifieke terreur-cel te verbinden, maar direct en in-direct verwijzen alle namen naar Osama Bin Laden, die nog altijd hoofdverdachte nummer één is.


  • De kapers aan boord van vlucht 11 van American Airlines die de noordelijke toren van het WTC raakte zijn: Walid Al Shehri, Wail Alsheri alias Waleed Alsheri, Mohammad Atta, Aabdul Alomari en Satam Sugami.

  • Aan boord van vlucht 175 die in de zuidelijke toren boorde waren de volgende kapers aanwezig: Marawn Alshehhi, Fayez Ahmed, Mohald Alshehri, Hamza Al Ghamdi en Ahmed Al Ghamdi

  • Aan boord van vlucht 77 die op het Pentagon neerstortte: Khalid Almihdhar, Majed Moqued, Nawaf Al Hazmi en Salem Al Hazmi.

  • De verdachte kapers aan boord van vlucht 93 van United Airlines hadden de volgende namen: Ahmed Al Haznawi, Ahmed Alnami, Ziad Jarrah en Saeed Alghamdi. Dit vliegtuig kwam in Pennsylvania neer.



Mohammed Atta wordt nog altijd als de centrale contactpersoon van deze groep terroristen beschouwd.