Koningin bezoekt rampgebied Enschede

Koningin Beatrix is vanmiddag rond twee uur aangekomen voor een bezoek aan het gebied in Enschede dat vorig jaar getroffen werd door de vuurwerkramp. Ze begon haar bezoek bij het projectbureau Wederopbouw aan de Voortsweg in Enschede.

Er was flinke belangstelling van omwonenden. In het projectbureau kreeg de koningin van directeur P. Kuenzli uitleg over de maquette van de nieuwe wijk. Een woordvoerder van de gemeente legde uit hoe het project precies gestalte wordt gegeven.

De koningin kreeg inzage in allerlei reacties van bewoners die zij bij eerdere bijeenkomsten over de wederopbouw op papier hebben gezet. In het pand heeft de koningin ook een gesprek met de commissaris van de koningin in Overijssel, Hendrikx, en burgemeester Mans van Enschede. Ook architect Pi de Bruijn en wethouder R. Bleker van ruimtelijke ordening nemen deel aan het gesprek.

Later op de middag heeft de koningin een gesprek met nabestaanden en slachtoffers van de vuurwerkramp, ook bezoekt zij het voormalig rampgebied. Daarna opent ze het nieuwe stadskantoor in Enschede.

Bij de vuurwerkramp op 13 mei 2000 vielen 22 doden en honderden gewonden. Bijna 1500 bewoners van de getroffen wijk Roombeek-West raakten ontheemd.