Douchende vrouwen stiekem gefilmd

Twee voormalige kamerbewoners aan de Helperbrink in Groningen hebben zeker een half jaar lang vier vrouwelijke huisgenoten stiekem gefilmd als ze onder de douche stonden. De twee mannen van 28 jaar hadden een webcam verstopt in het luchtafvoerkanaal. Ze drukten hun videorecorder telkens aan, wanneer ze voetstappen richting de douche hoorden gaan.

Een vrouw ontdekte de zaak bij toeval, toen ze het douchegordijn beter wilde vastmaken. Haar oog viel op de glinsterende lens van de camera. De gewaarschuwde politie heeft de videobanden met douchescčnes in beslag genomen. Beide mannen hebben een bekentenis afgelegd en een dag later hun biezen gepakt.

gemeenschap stiekem gefilmd

Justitie heeft de zaak eerder al met een boete van 750 gulden afgedaan. Maar op last van het gerechtshof moest het openbaar ministerie de gluurders alsnog voor de rechter brengen. Donderdag stonden M.S. uit Lent en M.J.B.M. uit Hoogeveen alsnog voor de politierechter. Het idee om hun naakte medebewoonsters te filmen hadden ze samen bedacht. „Het leek ons wel spannend, achteraf kan ik mezelf wel voor de kop slaan” zei M. tegen de politierechter.

S. heeft toegegeven dat hij ook stiekem de gemeenschap heeft gefilmd die hij in die periode met een andere vrouw had. Officier van justitie mr. T. Wiersma sprak van „een grove inbreuk op de privacy” en eiste opnieuw een boete van 750 gulden, en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken.

De politierechter doet op 27 september uitspraak.