FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 6 april 2001

HMG bijt terug

De Holland Media Groep (RTL/Yorin) gaat in beroep tegen de uitspraak dat de merknaam ME niet gevoerd mag worden. Het bedrijf wilde deze gebruiken als nieuwe naam voor TV- en radiozender Veronica.

Het kort geding was aangespannen door kledingconcern WE. De rechter in Utrecht concludeerde op 23 maart dat de namen WE en ME teveel hetzelfde klinken, waardoor verwarring zou kunnen ontstaan. HMG is het daar niet mee eens en meent dat "een kledingbedrijf zeer gangbare voornaamwoorden niet kan monopoliseren buiten de kledingbranche". Volgens het mediabedrijf lijken de namen onvoldoende op elkaar en zijn de logo's bovendien totaal verschillend.

Na de uitspraak werd het station omgedoopt in Yorin - the movement. HMG is niet van plan bij een positieve uitslag van het beroep de naam alsnog te veranderen in ME.

Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep dient.

Euthanasieboot voor kust Australie

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Australische arts Philip Nitschke wil een euthanasieboot laten varen onder Nederlandse vlag. Als de Eerste Kamer aanstaande dinsdag de nieuwe euthanasiewet goedkeurt, gaat hij een boot in Nederland kopen. Hij zei dit in het NCRV-programma '1 op de middag'.

Op het vaartuig kunnen mensen die uitzichtloos lijden buiten de Australische territoriale wateren, euthanasie laten plegen. In Australie is euthanasie wettelijk verboden. De boot moet geregistreerd staan in een land dat euthanasie toestaat. "Het schip moet dus in Nederland geregistreerd staan", aldus Nitschke.

Man gegijzeld door chemisch toilet

Pennsylvania, Een man uit Huntingdon Valley liet zijn sleutels in een chemisch toilet vallen, en kwam vast te zitten toen hij toen hij probeerde zijn sleutels van een onwelriekende ondergang te redden. Hij riep ruim drie kwartier om hulp toen uiteindelijk een aantal spelende kinderen zijn roep om hulp hoorden, en hun ouders waarschuwden. De daarop gewaarschuwde politie waren genoodzaakt om het chemische campingplee te slopen om de man uit zijn benarde positie te halen. Ruim anderhalf uur heeft de man zonder broek en schoenen vastgezeten.

Doktoren hebben de man voor blauwe plekken en een paar schrammen behandeld, nadat ze de toiletbril operatief hadden verwijderd.

Dan voel je je toch knap lullig

Siemerink wint in Den Bosch

Met zijn eerste overwinning op de Duitser Nicolas Kiefer heeft tennisser Jan Siemerink vrijdag in Den Bosch het Nederlands team op voorsprong gezet tegen Duitsland, 1-0.

In de Brabanthal was Siemerink in zeer goede vorm. Alleen in de derde set zat het niet echt mee. In de vierde set ging het weer beter en won hij de partij: 6-3 7-6 (tiebreak 7-5) 3-6 6-3. De partij duurde 2 uur en 54 minuten.

Nederland-Duitsland is een van de vier kwartfinales in de wereldgroep van de Daviscup. Voor deze wedstrijd had Siemerink in twee eerdere ontmoetingen van Kiefer verloren. In het tweede enkelspel van de eerste dag speelt Raemon Sluiter tegen de Duitse invaller David Prinosil.

Belediging agent via SMS bestraft

De rechtbank in Dordrecht heeft vrijdag een 49-jarige man uit Rijswijk veroordeeld voor de belediging van een politieagent in twee SMS-berichten. De politierechter legde de verdachte conform de eis een boete van 500 gulden op.

De digitale haat die naar de mobiele telefoon van de agent werd gestuurd, werd beoordeeld als een schriftelijke belediging zoals opgenomen in het wetboek van strafrecht.

De agent bemiddelde in november naar ontevredenheid van P.G. in een conflict. Op de display van het mobieltje van de diender verschenen later de woorden 'hoerenliefhebber' en 'gluiperd'. De beledigde politieagent deed aangifte.

In maart veroordeelde de rechter drie werknemers van het Gemeentevervoerbedrijf (GVB) in Amsterdam voor belediging via e-mail. De mannen maakten en verspreidden een suggestief mailtje over hun vrouwelijke vestigingsmanager.

Pig Brother!

Oostenrijkse varkens hebben sinds kort hun eigen reality-soap op internet: Pig Brother. Het nieuwe initiatief is echter niet op sensatie gericht: de makers hopen een realistisch beeld te geven van de landbouw temidden van de huidige MKZ-crisis.
De website www.pig-brother.at biedt allerhande informatie over het leven van de roze evenhoevigen en bespreekt vraagstukken als ,,zijn varkens gelukkig?''. Voor koeien is eenzelfde site opgezet: www.girls-camp.at, waar de avonturen van de dames rechtstreeks zijn te volgen.

De sites zijn een initiatief van Oostenrijkse landbouwers, die consumenten op deze manier willen voorlichten over hun producten. Eerder schreef de Oostenrijkse televisiezender ATV al historie door het programma Big Chicken uit te zenden, de eerste keer dat een massamedium het dagelijks leven van pluimvee grondig belichtte.

Inflatie verder omhoog

De inflatie is in maart verder opgelopen tot 4,6 procent, het hoogste punt sinds december 1991.
De geldontwaarding was in de afgelopen maand hoger dan in januari en februari, toen de inflatie respectievelijk 4,2 en 4,5 procent bedroeg. Vooral verse groenten en vlees werden duurder. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De inflatie in Nederland is de hoogste in de Europese Unie. Gerekend volgens de Europese methode komt het cijfer net als in februari uit op 4,9 procent. Dat is hoger dan bij de gebruikelijke berekening, omdat er meer producten en diensten zijn meegerekend. Ter vergelijking, in Groot-Brittannië was de inflatie in februari slechts 0,8 procent.

Vooral hogere consumentenprijzen zorgden voor een toename van de inflatie. Dat was vooral te merken in levensmiddelen. Groente steeg 8,5 procent, fruit 3,7 procent, vlees 2,3 procent en vis 1,4 procent in prijs. Brandstof voor auto's werd daarentegen juist goedkoper. Door een verlaging van de accijns daalde niet alleen diesel in prijs, maar ook benzines en autogas. Autorijden werd in vergelijking met februari daardoor 0,8 procent goedkoper.

Ecclestone probeert tweedeling te voorkomen

Bernie Ecclestone probeert een crisis in de Formule 1 te bezweren. De 70-jarige Brit sprak in het Zwitserse Genève zalvende woorden richting de autofabrikanten, die dreigen een eigen renklasse te beginnen.
Ecclestone verklaarde dat hij de sport nog vijf jaar blijft besturen en dat hij uitzending van de formule-1-races op het open net zal houden.

De autofabrikanten Fiat (Ferrari), BMW, Renault, DaimlerChrysler (Mercedes) en Ford kondigden woensdag aan dat ze een eigen competitie willen opzetten. Ze vrezen dat de Formule 1 achter de decoder verdwijnt nu het Duitse mediabedrijf Kirch de televisierechten en 75 procent van de aandelen in handen heeft.

,,Ik heb de garantie gekregen dat mijn beleid om de beelden wereldwijd op het open net te verspreiden ongewijzigd blijft'', zei Ecclestone. In een interview met de Financial Times waarschuwde hij de automerken dat een tweedeling de sport kapot zou maken.

Kirch paaide de autofabrikanten door ze een belang van 25 procent in het formule-1-bedrijf SLEC te beloven. De Duitse eigenaar Leo Kirch verzekerde hen dat hij Formule 1 niet achter de decoder brengt.

Ajax-Vitesse niet op 22 april

De voor 22 april geplande wedstrijd tussen Ajax en Vitesse in de KPN eredivisie gaat niet door. Bondscoach Louis van Gaal wil met het oog op de kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus op woensdag 25 april zijn spelers vanaf zondag bij elkaar hebben.
Om die reden heeft de KNVB alle clubs in december gevraagd hun wedstrijden van 22 april een of twee dagen eerder te spelen. Met uitzondering van Ajax - Vitesse is voor alle duels een andere dag gevonden. De gemeente Amsterdam houdt vast aan de oorspronkelijke geplande datum en geeft geen toestemming voor 20 of 21 april. Door de wedstrijd naar een andere speeldag te verplaatsen, wil de KNVB bewerkstelligen dat beide clubs over hun Nederlandse spelers kunnen beschikken.

Dierenbescherming daagt staat voor rechter

De Dierenbescherming is een kort geding begonnen tegen de Nederlandse Staat en de Rijksdienst voor Keuring van Vee en Vlees (RVV) in verband met de mond- en klauwzeeraanpak. Met het kort geding wil de Dierenbescherming het doden en verminken van ingeënte dieren aanvechten.

Zo'n 115.000 dieren die tegen mkz zijn gevaccineerd, worden alsnog afgemaakt. De ingeënte varkens, schapen en geiten zijn herkenbaar aan een oormerk. Het aanbrengen van dat oormerk is mishandeling volgens de Dierenbescherming. De organisatie vindt het ook onnodig dat alle dieren in de driehoek Apeldoorn-Deventer-Zwolle worden afgemaakt. De rechter doet volgende week donderdag uitspraak.

De maatregelen die genomen zijn om mond- en klauwzeer in 'de driehoek' te bestrijden, hebben ook geleid tot een tweespalt tussen de boeren. Varkensboeren, die hun dieren zeker kwijtraken, staan lijnrecht tegenover rundveehouders die hun ingeënte koeien misschien mogen houden.

In principe worden 115.000 dieren afgemaakt, maar de kans bestaat dat 55.000 runderen in leven blijven. Dit tot grote onvrede van de varkenshouders. Zij kunnen namelijk pas nieuwe dieren aanschaffen als alle ingeënte runderen het getroffen gebied uit zijn. Dus willen de varkenshouders dat ook de runderen worden gedood.

Bonden maken ruzie

Het conflict bij de Nederlandse Spoorwegen heeft zich uitgebreid tot een ruzie tussen de bonden. De twee grootste spoorbonden FNV Bondgenoten en de VVMC kunnen het niet eens worden over de manier waarop de directie moet worden overgehaald om het omstreden dienstrooster uit te stellen.

Voorlopig lijkt de staking van het NS-personeel geen resultaat op te leveren. De directie houdt vast aan de invoering van het omstreden dienstrooster op 10 juni. Vanaf dan rijden machinisten en conducteurs niet meer door het hele land maar op een vast traject.

Ook op deze tweede stakingsdag ondervinden reizigers veel hinder. In het grootste deel van het land ligt het treinverkeer plat. In het noorden en oosten rijden wel treinen, omdat bij de maatschappijen NoordNed en Synthus gewerkt wordt. Ook het internationale treinverkeer gaat door.

Maandag besluit FNV Bondgenoten over een vervolg van de akties van vandaag en gisteren. Volgens de voorzitter van de vakcentrale FNV, De Waal, is de tijd van staken voorbij. HIj heeft zijn achterban opgeroepen tot publieksvriendelijke akties.

10 jaar cel voor wraak op echtgenote

Administr8or had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Maleisische politie heeft een zakenman gearresteerd die een seksadvertentie voor zijn ex-vrouw op internet had gezet. De man kan daarvoor tien jaar cel of een boete van 150.000 ringgit (zo'n 90.000 gulden) krijgen.

Dat meldt persbureau Reuters. De zakenman gebruikte de laptop van een vriend om de advertentie op een Singaporese site te zetten. Zijn ex-vrouw ontving daarop obscene telefoontjes vanuit Singapore, Thailand en zelfs Brazilië. Het is niet voor het eerst dat de Maleisische politie met zo'n zaak te maken krijgt. Afgelopen maand ontving de politie vier klachten van vrouwen, waarbij een rancuneuze ex-geliefde persoonlijke informatie op internet had gezet.

Gratis condooms voor Mormonen-stad

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Salt Lake City (SLOC) stelt volgend jaar gratis condooms beschikbaar voor de sporters.

Ondanks de strenge geloofsovertuiging van de inwoners van de stad van de Mormonen wil het SLOC niet met deze olympische gewoonte breken. "We hebben dit met het oog op de gezondheid en de hygiëne besloten", zegt Caroline Shaw van het SLOC.

Bij de Spelen in Sydney werden in het atletendorp 50.000 condooms verspreid. De sporters waren snel door dit aantal heen waardoor er moest worden bijbesteld.

Formule 1 verstoort pasen

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Bisschop van Imola, Fabiani, is tegen de Formule I race die op 15 April, eerste paasdag wordt gehouden.

Hij zegt: Op zo'n race komen ongeveer 100.000 mensen af, dat verstoort de gelovigen. Voor hen is pasen heilig.

Ik kan wel begrijpen dat er in andere delen van de wereld minder problemen hiervoor zouden zijn, maar hier ligt het anders..

De bisschop zegt heel de stad te zullen volhangen met actieposters.

Geen snelweg meer voor Klu Klux Klan

Tymen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De racistische organisatie Ku Klux Klan mag niet langer deelnemen aan het programma waarbij vrijwilligers een stuk snelweg adopteren en vervolgens schoon houden.

"Groepen hebben in dit programma de verplichting om vier keer per jaar afval op te ruimen en uit onze administratie blijkt dat de Klan niet aan de adoptievoorwaarden heeft voldaan", aldus een woordvoerster van het ministerie van Transport van de staat Missouri. "Ze hebben nooit iets van de snelweg opgepakt."

De Ku Klux Klan had een aanvraag ingediend om ongeveer driekwart kilometer snelweg schoon te mogen houden op een route waarlangs veel zwarte kinderen per bus naar scholen worden gebracht. De staat wees de aanvraag eerder af, maar na een rechtzaak werd besloten dat de KKK alsnog mocht adopteren.

Eindelijk volwassen?

Een heel nieuw gezicht op de columnpagina deze keer. Dennis heeft onderstaande column via mail ingestuurd en we hopen dat hij maar flink blijft schrijven voor Fok!Zine. Welkom Dennis.


“Is dit het nou?”
Zit je dan, achter de pc, op je werk. Leuke vragen, vreemde vragen, soms domme vragen. De meeste beantwoord je zonder problemen, andere kostten meer tijd en moeite. Zo heel af en toe heb je een rustig moment waarop je je zogenaamde carrière een beetje gaat overzien. Op je 12e naar Nederland, geen taal spreken, geen vrienden meer, natuurlijk moeite op school.

Mogelijk acties in ziekenhuizen

Er komen mogelijk acties onder het ziekenhuispersoneel. De onderhandelingen over een nieuwe CAO zijn vastgelopen. De bonden weigeren in te stemmen met een verlenging van de werkweek en ze vinden het loonbod van de werkgevers te mager.

De leden van de bonden worden geraadpleegd en daarna wordt duidelijk wat er gaat gebeuren. Onder de CAO voor de ziekenhuizen vallen 170.000 werknemers.

De werkgevers in de ziekenhuizen hadden voorgesteld om het personeel twee uur per week langer te laten werken. In ruil daarvoor zou een dertiende maand worden uitbetaald. Op die manier zou het tekort aan personeel kunnen worden opgeheven en de wachtlijsten verkort kunnen worden.

De bonden vinden dat voorstel niet bespreekbaar. Zij vinden dat die dertiende maand uiteindelijk via het langer werken door de werknemers zelf wordt betaald. Ze noemen het een sigaar uit eigen doos. Naast de langere werkweek, waren ook de 'loonsverhoging' en 'aanpasssing van de salarisschalen' breekpunten in de onderhandelingen.

Huisartsen dreigen ook met stakingen

Het rommelt niet alleen bij de NS en het ziekenhuispersoneel; ook huisartsen dreigen met stakingen. Als hun onkostenvergoeding en inkomen niet snel worden verhoogd, leggen zij het werk neer. De overheid werkt aan een plan om huisartsen voortaan loon-naar-werken te geven. Maar zij willen daar niet op wachten.

De wachtkamer van de moderne huisarts is voller dan ooit. Want er zijn meer patiënten, die meer klachten hebben, en meer tijd van de dokter vragen. Maar het salaris en de vergoedingen voor de praktijkkosten zijn jarenlang niet aangepast.

Huisartsen willen loon-naar-werken krijgen: wie meer patiënten heeft, of in een achterstandswijk praktijk houdt, moet dus meer verdienen. En los van het salaris, moet de huisarts de kosten voor een assistente, voor instrumenten en een praktijkruimte gewoon vergoed krijgen. De huisartsen vinden het een prachtig plan, maar ze zijn bang dat het nog jaren gaat duren voor het zover is. Dat is voor hen te lang.

Bos wil aftrek hypotheekrente handhaven

Staatssecretaris Bos van Financiën wil de aftrek van hypotheekrente niet afschaffen. Dat zei Bos donderdagavond in het programma Barend & Van Dorp.

Volgens de staatssecretaris zou het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek grote gevolgen hebben voor de drie miljoen mensen met een hypotheek. ,,Zij zijn vaak hele lange financiële verplichtingen aangegaan. Ik weet dat als ik iets in dat systeem verander, ik heel veel mensen in de financiële problemen kan brengen'', aldus Bos.

Volgens Bos zijn bij het afschaffen niet de 'rijke stinkerds' de dupe, maar ,,juist de mensen met gewone inkomens die lang hebben gewerkt en gespaard om uiteindelijk een huis te kunnen kopen.''

Eind januari constateerde Bos dat Nederland met zijn systeem voor aftrek van de hypotheekrente nog steeds uit de pas loopt bij de rest van Europa. Hij zei toen dat de indirecte druk vanuit Europa Nederland ertoe zou dwingen de fiscale aftrek van de hypotheekrente af te schaffen. Na vragen van ongeruste Tweede-Kamerleden trok Bos zijn conclusie weer in door te stellen dat tijdens deze regeerperiode de afschaffing niet aan de orde zou zijn.

Meer lessen vallen uit door lerarentekort

In het middelbaar onderwijs valt zes procent van de lessen uit omdat er geen leraar beschikbaar is. Dat is meer dan vorig jaar, toen 4,6 procent van de lessen daardoor uitviel. Dit blijkt vrijdag uit cijfers van de Onderwijsinspectie.

Volgens prognoses van het ministerie van Onderwijs zal het tekort aan leraren nog tot 2003 of 2004 toenemen. De grotere belangstelling voor het vak van leraar is onvoldoende om de zogenoemde uitstroom (pensionering, arbeidsongeschiktheid) op te vangen. Een belangrijke rol speelt verder het hoge ziekteverzuim in het onderwijs.

Leraren die wel voor de klas staan, werken meer dan ooit. De inspectie bevestigt dat er nog nooit zo veel overuren zijn gemaakt. In 4000 gevallen is aan niet-gediplomeerden toestemming gegeven om les te geven.

'The Exorcist' niet op Goede Vrijdag

Een remake van de film The Exorcist mag in de Australische staat Victoria niet worden vertoond op Goede Vrijdag. De autoriteiten denken dat christenen aanstoot kunnen nemen aan de oorspronkelijk uit 1973 daterende thriller over duivelsuitdrijving bij een jong meisje.

De regering maakt gebruik van een wet die bepaalt dat bioscopen op Kerstmis en Goede Vrijdag geen films mogen vertonen zonder toestemming van de overheid. Elders in Australië gaat de film vrijdag de 13de wel in première.

Spelers bezetten stadion

De spelers van Compostela hebben het veld van hun eigen stadion San Lazaro bezet. Ze protesteren hiermee tegen het uitblijven van betalingen van de kant van de clubleiding.

Met matras en slaapzak stapte de selectie de betreffende arena binnen. De voetballers willen daar blijven tot het (uit)duel met Salamanca, het komend weekeinde. Compostela komt uit in de tweede-divisie. Het is in degradatiegevaar. Alleen voor de trainingen zullen de spelers de komende dagen hun actie onderbreken. Ze hebben al vier maanden geen salaris meer ontvangen.

"We moeten opkomen voor onze belangen", verklaarde aanvoerder Javier Bellido. "Op deze manier vestigen we de aandacht op onze zaak." Voorzitter José Maria Caneda toonde begrip: "Ik ben de spelers dankbaar dat ze al zo veel geduld hebben gehad. We doen er alles aan de problemen op te lossen, dat kan ik verzekeren."

Web bevordert groepswerk in onderwijs

Het is eindelijk wetenschappelijk bewezen: toepassing van internet stimuleert het groepsmatig werken van studenten. Randvoorwaarde is wel dat de onderwijstaken als nuttig worden gezien. Dat is de conclusie van Jan van der Veen in zijn proefschrift over toegepaste onderwijskunde en telematica.

Voor studenten is het vaak lastig tussen groepsbijeenkomsten door samen te werken aan opdrachten of onderdelen daarvan. Projectruimtes en benodigde faciliteiten zijn namelijk beperkt aanwezig en studenten hebben steeds vaker andere verplichtingen of wonen ver van elkaar vandaan. Docenten vinden het lastig de voortgang van alle groepen te bewaken.

Om te zien of internet en andere vormen van telecommunicatie de gerezen problemen ook inderdaad verhelpen, werden ze uitgeprobeerd in drie praktijksituaties aan de Universiteit Twente.

Een randvoorwaarde voor succesvolle telematica-ondersteuning blijft wel dat de onderwijstaken door de studenten als nuttig worden gezien.

Piet Paulusma reikt TMF Award uit

Weerman Piet Paulusma en columnist Jan Mulder reiken zaterdag in Ahoy' Rotterdam prijzen uit tijdens de jaarlijkse uitzending van de TMF-Awards. Dat heeft de muziek- en jongerenzender The Music Factory (TMF) donderdag gezegd.

Andere award-uitreikers zijn onder anderen Katja Schuurman, Albert Verlinde, Eddy Zoëy, Rich (van Five) en Daan Schuurmans (uit Westenwind). Het veelal jonge publiek in het uitverkochte Ahoy' ziet verder optredens van Shaggy, Destiny's Child, Janet Jackson, Kosheen en Manic Street Preachers.

Op het laatste moment zijn namen toegevoegd aan deze zesde editie van de TMF-Awards. Judith van de hitsingle You komt langs en door een afzegging van Lil Bow Wow krijgt de Deense percussie act Safri Duo (the Bongo Song) een kans. Belangstellenden kunnen via sms en e-mail nog steeds stemmen op hun favoriete artiesten die zijn genomineerd voor een TMF-Award.

India streeft China voorbij in inwoneraantal

India is in het jaar 2050 het land met de meeste mensen, zo hebben de Verenigde Naties becijferd. Tot nu toe is India achter China het tweede land ter wereld met meer dan een miljard inwoners.

China telde eind maart officieel 1,265 miljard inwoners. Volgens voorlopige cijfers van de in februari gehouden volkstelling is het bevolkingsaantal in India meer dan 1 miljard.

India zou de volksrepubliek China in 2050 passeren als land met het hoogste inwonertal door een bevolkingsgroei van 21 procent. Het land telt dan 1,6 miljard inwoners, China 1,5 miljard. De bevolkingstoename in India neemt af, want tussen 1982 en 1999 was die 24 procent. Het is een van de weinige landen waar meer mannen dan vrouwen leven. De laatste jaren neemt het aantal vrouwen toe. In India worden regelmatig zwangerschappen afgebroken als blijkt dat het om een vrouwelijke vrucht gaat.

Ook in volksrepubliek China groeit de bevolking minder snel dan voorheen. Volgens Peking komt dat omdat het beleid rond de geboortebeperkingen succesvol is. Ouderparen in steden mogen maar een kind krijgen, gezinnen op het platteland mogen twee kinderen als de eerstgeborene een meisje is.

Volgens de donderdag vrijgegeven berekeningen van de Verenigde Naties bestaat de wereldbevolking in 2050 uit 9,3 miljard mensen. De toename vindt vooral plaats in ontwikkelingslanden.

Opnieuw nauwelijks treinen

Het treinverkeer ligt ook op de tweede actiedag van het NS-personeel weer nagenoeg stil. Volgens een woordvoerder van de Railverkeersleiding rijdt er rond 7.00 uur op veel trajecten slechts één trein in het uur. Op een achttal routes is het verkeer helemaal niet op gang gekomen. In Noord-Holland, rond Den Haag en Rotterdam en vanuit Utrecht richting Den Bosch en Eindhoven rijden helemaal geen treinen.

Reizigers in het noorden van Nederland en de Achterhoek merken niets van de spoorstaking, want personeelsleden van de twee lokale vervoerders NoordNed en Syntus doen niet mee aan de acties. Alleen degenen die moeten overstappen op een trein van de NS, krijgen te maken met de staking. Ook internationale treinen ondervinden geen hinder van de staking, uitgezonderd de trein van Schiphol naar Berlijn, want die valt uit.

De verkeersleiding van de NS laat net als donderdag geen intercity's rijden. Wel wordt geprobeerd tussen de grote steden twee keer per uur een stoptrein in te zetten. Het noodscenario werkte donderdag niet tijdens de ochtendspits. Er reden toen zeer onregelmatig enkele stoptreinen. Op de wegen verdubbelde het aantal files in vergelijking met een normale ochtendspits.

De treinstaking is georganiseerd door FNV Bondgenoten, dat net als andere bonden een conflict heeft met de NS-directie. Met name machinisten en conducteurs zijn tegen de invoering van een nieuwe dienstregeling waardoor ze op vaste trajecten komen te werken en het werk saai wordt. De directie van de NS ziet het nieuwe rooster als een manier om de vertragingen af te laten nemen.

Ja Zuster, Nee Zuster terug op TV

Ja zuster, nee zuster, een van de populairste Nederlandse series uit de jaren '60, komt opnieuw op tv. Producent Burny Bos gaat samen met de AVRO een 26-delige tv-serie opnemen, met poppen in de hoofdrol.

De poppen zijn muppet-achtige figuren en look-a-likes van acteurs als Loes Luca en Arjan Ederveen. Zij zullen spelen in de gelijknamige film. De tv-serie zal in 2005 verschijnen. Bos: "We hebben voor de poppen gekozen omdat we niet alleen maar vergeleken willen worden met de oorspronkelijke serie. We willen iets nieuws toevoegen."

Van de film wil hij, naast de 'normale versie', ook een karaoke-versie maken.

Nepbom om te kunnen spijbelen

Zes middelbare scholieren uit Nieuw-Zeeland kunnen het volgen van onderwijs voorlopig op hun buik schrijven. De heren zijn voor lange tijd geschorst nadat ze een nepbom in hun school installeerden.

De Nieuw-Zeelandse jongeren gingen tot hun daad over omdat ze geen zin hadden om naar school te gaan hadden en liever spijbelden. Om ervoor te zorgen dat de lessen niet door zouden gaan, schreven ze een dreigbrief naar de rector en werd een nepbom in het damestoilet geplaatst.

Uiteindelijk biechtten de jongens hun daad op waarna schorsing volgde.

Hoeven ze alsnog niet naar school.

George Bush e-mailt niet meer

President George W. Bush van de Verenigde Staten heeft begin dit jaar bij zijn inauguratie het gebruik van e-mail afgezworen. Tegenover een bijeenkomst van journalisten verklaarde hij donderdag dat privacygevaren deze beslissing hebben ingegeven.

"Ik was een fervent e-mailer, ik stuurde ze bijvoorbeeld naar mijn dochters en mijn vader. Ik wil niet dat de elektronische brieven openbaar worden", aldus Bush.
Hij verklaarde te zijn gestopt met het sturen van mailtjes uit vrees voor de wet op vrijheid van informatie. Door deze wet zouden ze mogelijkerwijs in de openbaarheid gebracht kunnen worden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.