Ecclestone probeert tweedeling te voorkomen

Kris (KingShakur)
Bernie Ecclestone probeert een crisis in de Formule 1 te bezweren. De 70-jarige Brit sprak in het Zwitserse Genève zalvende woorden richting de autofabrikanten, die dreigen een eigen renklasse te beginnen.
Ecclestone verklaarde dat hij de sport nog vijf jaar blijft besturen en dat hij uitzending van de formule-1-races op het open net zal houden.

De autofabrikanten Fiat (Ferrari), BMW, Renault, DaimlerChrysler (Mercedes) en Ford kondigden woensdag aan dat ze een eigen competitie willen opzetten. Ze vrezen dat de Formule 1 achter de decoder verdwijnt nu het Duitse mediabedrijf Kirch de televisierechten en 75 procent van de aandelen in handen heeft.

,,Ik heb de garantie gekregen dat mijn beleid om de beelden wereldwijd op het open net te verspreiden ongewijzigd blijft'', zei Ecclestone. In een interview met de Financial Times waarschuwde hij de automerken dat een tweedeling de sport kapot zou maken.

Kirch paaide de autofabrikanten door ze een belang van 25 procent in het formule-1-bedrijf SLEC te beloven. De Duitse eigenaar Leo Kirch verzekerde hen dat hij Formule 1 niet achter de decoder brengt.