FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 10 januari 2001

Lego maakt games voor de Xbox

De Deense speelgoedfabrikant Lego gaat games maken voor de Xbox, de nieuwe spelcomputer van Microsoft. Ook krijgen sites van Microsoft games die door Lego gemaakt zijn. Lego zal hierbij gebruikmaken van Microsoft software.

Lego hoopt de games nog dit jaar op de markt te brengen. Microsoft heeft eerder soortgelijke overeenkomsten afgesloten met Starbucks en Walt Disney. Hoewel de overeenkomsten verschillend van aard zijn, gaat het in alle gevallen om een koppeling van traditionele consumentenervaringen aan internet en online diensten.

IJdeltuiten

Tuurr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naar schatting tussen de 50.000 en 100.000 mannen in Nederland lijden aan een nieuwe welvaartsziekte, het adoniscomplex. Het complex, vernoemd naar de schone jongeling uit de Griekse mythologie, is een ziekelijke neiging tot ijdelheid: het oppompen en verheerlijken van het lichaam.

In veel gevallen gaat het ziektebeeld gepaard met het gebruik van verboden spierversterkende middelen als anabole steroïden, vertelt drs. R. van Kleij van het Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken (NeCeDo). Volgens cijfers van het NeCeDo lopen jaarlijks 1,7 miljoen mensen een sportschool binnen. "Daarvan gebruiken ongeveer 40.000 mensen regelmatig dope, zo blijkt uit onderzoek."

Tsja, je moet het maar leuk vinden om de hele dag in de spiegel te kijken.

Stoplichtbewoonster Sofie mag blijven

Tuurr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sofie mag in Amersfoort blijven. Het vrouwtje dat in december op mysterieuze wijze haar intrek nam in de voetgangersverkeerslichten voor het stadhuis heeft de stad een hoop publiciteit bezorgd.

Sinds kort voor kerst verspringt niet langer een mannetje van kleur als het verkeerslicht op groen gaat, maar een dame gekleed in een jurkje en met een zwierende paardestaart op haar hoofd.

Wie verantwoordelijk is voor de komst van het vrouwtje, bleef een mysterie.

Giel Beelen kan nog terugkeren

Volgens zendercoördinator Paul van de Lugt van Radio 3FM is het nog mogelijk dat Giel Beelen gewoon terugkomt bij de zender. Hier kun je lezen dat de rebelse DJ per direct is ontslagen vanwege zijn positieve reacties op het boek "Mein Kampf" van Hitler.

De zendercoördinator zegt dat voor de DJ nog een goede toekomst is weggelegd op 3FM. Beelen maakt ook nachtprogramma's voor de AVRO, en wat Van Der Lugt betreft kan hij daar gewoon mee doorgaan.

Giel Beelen en Paul van der Lugt hebben deze week een gesprek over de ontstane situatie.

Man bijt python

Een Zuid-Afrikaanse man is aan de dood ontsnapt toen hij werd aangevallen door een python. De man werd niet van zijn stuk gebracht toen de wurgslang hem aanviel, maar zette zijn tanden in het dier en beet net zo lang totdat het hem losliet.

De slang dook plotseling op toen de man zoals gewoonlijk via een afgelegen paadje naar zijn werk liep. De man schrok en voordat hij het wist had de slang zich om hem heen gewikkeld. Het slachtoffer besloot zijn tanden in de slang te zetten. Hij beet het dier vlak onder zijn kop en schopte en duwde net zo lang tot de python zijn greep verloor.

Vervolgens doodde de man het beest met een stok, nam het mee naar huis om de huid van het beest af te strippen. Pythons staan erom bekend dat zij antilopen aankunnen, maar aanvallen op mensen zijn zeldzaam.

Johnny toont de mogelijkheden van de Wiimote

Dat er meer met de Wii-mote kan dan alleen gamen laat Johnny Chung Lee zien. Deze slimmerik laat ons zien hoe de Wiimote je vingers kan volgen en het mogelijk is om zo interactie te hebben met programma's. Verder demonstreert hij hoe je een Interactive Whiteboard kunt maken met behulp van de Wiimote. Als laatste laat hij zien dat het mogelijk is om met behulp van de Wiimote een Virtua Reality beeldscherm te creëren.



Sun bedenkt alternatief Microsoft.NET

Fear! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sun Microsystems heeft onder de naam Brazil een strategie opgezet waarmee applicaties snel kunnen worden voorzien van een aansluiting op Internet. Wat dat betreft lijkt Brazil heel veel op .Net van Microsoft.

De makers van deze software denken allemaal volgens dezelfde lijnen, namelijk dat software niet meer op individuele PC's of draagbare apparaten geïnstalleerd hoeft te worden, maar dat de applicaties uit een gemeenschappelijke bron worden betrokken. Die bron is Internet en gebruikers kunnen een abonnement nemen op de software die zij willen gebruiken.

Danny in Veronica Magazine

Onze FOK! opper goeroe Danny Roodbol heeft het weer voor elkaar gekregen. Na eerst, onder andere, interviews met het dagblad Trouw en radiostation 3FM gehad te hebben, staat hij nu in Veronica Magazine

Hier het stukje, dat te vinden is op bladzijde 114:

Danny Roodbol had een idee, het oprichten de grootste jongerensite van Nederland. Nu ruim een jaar later is dit idee uitgegroeid tot realiteit. Met bijna tienduizend geregistreerde gebruikers is fokzine.net een van de grootste jongerensites van Nederland. Maar welke sites bezoekt Danny zelf graag?

1. FOK!
2. Tweakers.net
3. Big Brother Watchers
4. Cyberplace Network
5. FOK!eiland site



Klik op de afbeelding voor het hele artikel

Whistler voorzien van antikopieertoepassing

Fear! had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Whistler, de codenaam voor wat de opvolger van Win9x moet worden, zo bericht WebWereld, is voorzien van een al eerder bekend gemaakte kopieerbeveiliging met de naam 'Microsoft Product Activation for Windows'.

Deze beveiliging zou het onmogelijk moeten maken het programma op meer dan 1 PC te installeren. Whistler is gebaseerd op de kernel uit Windows2000 alleen wordt het besturingsysteem breed opgezet: van een 32-bit consumentenversie tot een 64-bit serverversie.

Verdere verschillen, vergeleken met eerdere versies, zijn dat de iconen zijn aangepast. De gebruiker kan ze naar hartelust veranderen. Daartoe heeft Microsoft de Alpha-blending technologie gebruikt. Hiermee is het mogelijk om iconen in de achtergrond te laten versmelten. Ook nieuw is Internet Explorer 6.0. De officiële betaversie van IE 6.0 wordt echter over een paar maanden verwacht. Opvallend is ook dat Microsoft de prullenbak op het bureaublad een andere plaats gegeven heeft. Hij is nu –net als in het MacOS- rechts onderin gepositioneerd.

Volgende keer een CD die installeert en zichzelf dan onherstelbaar beschadigt?

Man in dodencel wil uitvoering vonnis

Een terdoodveroordeelde in Californië, die al 21 jaar gevangen zit, heeft besloten zijn doodvonnis niet langer aan te vechten, omdat hij naar eigen zeggen liever dood is dan nog langer in de dodencel te moeten zitten.

Of het doodvonnis van de 59-jarige Robert Massie snel wordt voltrokken is onzeker. De officier van justitie van San Francisco, die tegen de doodstraf is, weigert de rechter te vragen het vonnis te voltrekken, maar het departement van justitie van Californie wil de executie wel door laten gaan. Massie is ter dood veroordeeld wegens moord.

Lekker.... brownie-koekjes!

Een onbekende vrouw trakteerde op de zaterdag voor Kerst de bemanning van een brandweerkazerne in Elkhart, in de Amerikaanse staat Indiana, spontaan op brownie-koekjes. Op zich een mooie daad, ware het niet dat ze er Marihuana in had gestopt en elf brandweerlieden er ziek van werden. Twee van hen waren er zo erg aan toe dat ze in een ziekenhuis behandeld moesten worden.

Het voorval volgde kort op een oproep van de burgemeester om geen enkel drugsgebruik van gemeentepersoneel te tolereren. De politie is nog op zoek naar de dader.

Drugsexport in bloembollen

De politie is bezig met een onderzoek naar het vervoer van drugs in bloembollen via de veiling in Aalsmeer. Vorig jaar onderschepte de recherche al een zending voor Engeland. Er zijn twee verdachten aangehouden en meer arrestaties worden niet uitgesloten.

De politie was de bende al langer op het spoor, maar kon geen bewijzen vinden. Drugshonden spoorden in oktober, ondanks de scherpe geur van de bloembollen, voor het eerst 1 kilo heroïne, 205 kilo hennep en 92.000 XTC-pillen op.

Vijf doden in Houston na schietpartij

illco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een schietpartij in de Amerikaanse stad Houston heeft dinsdag vijf mensen het leven gekost. Alle slachtoffers zijn van etnisch-Koreaanse afkomst.

Volgens de autoriteiten stormde een man een winkelcentrum binnen en schoot hij daar een echtpaar (58 en 54 jaar oud) en hun dochter (23) dood met wie hij volgens de politie een langlopende zakelijke ruzie had. Daarna sloeg de dader de hand aan zichzelf.

Later vond de politie het stoffelijk overschot van de echtgenote van de dader in hun winkel in een ander deel van de stad. Nog niet bekend is hoe de vrouw om het leven is gekomen en of haar man daar iets mee te maken heeft. Het lijk werd gevonden in een koelkast.

Britney slechtst geklede vrouw

De jaarlijkse onderscheiding voor de slechtst geklede vrouw in de Amerikaanse showbusiness in 2000 treft dit maal een relatief tere meisjesziel.

Tienerpopidool Britney Spears, kip met de gouden eieren voor de platenindustrie en rolmodel voor miljoenen jongeren over de hele wereld, overtroefde met haar halfblote publieke verschijning overtuigend de Republikeinse bewindsvrouw Katharine Harris. De nagel aan de doodskist van de verliezende Democratische presidentskandidaat Al Gore pleegt gekleed te gaan in Chanel-pakjes, terwijl Britney het vooral moet hebben van haar blote navel.

De 18-jarige Spears kreeg de vernietigende prijs van Mr. Blackwell, een zelfbenoemde Amerikaanse modeguru. Blackwell bedeelde de zangeres in 1999 al een zesde plaats in de top-10 van de slechtst geklede vrouwen toe. ,,Oops!, I did it Again'' zo parafraseerde hij Britneys hit-cd om zijn afkeer van haar verschijning te onderbouwen.

Nieuwe CD Michael Jackson duurste ooit

Michael Jackson's nieuwe cd wordt de duurste ooit gemaakt - als het in maart verschijnt. Hij heeft gewerkt met de top-producers Rodney Jerkins en David Foster, die beide 6-cijferige bedragen vragen per opgenomen nummer.
Er zijn al meer dan negentig nummers opgenomen, maar Michael Jackson is blijkbaar nog niet tevreden met het materiaal. Het album zou halverwege vorig jaar al hebben moeten verschijnen. De eerste single, I have this dream, zal in februari op single moeten verschijnen.

Volgens insiders staat voor eind februari een geheim promotioneel optreden bij de Brit Awards 2001 in de planning. Sony Music, Michael Jackson's platenlabel, kan nog niets bevestigen.

Klopjacht in Frankrijk op moordenaar

De Franse politie houdt in het zuiden van het land een klopjacht op de man die maandag vier mensen heeft doodgeschoten. De auto van de verdachte werd gisteren bij de stad Béziers gevonden.

De bij verstek wegens moord veroordeelde voormalige verzekeringsagent, Albert Foulcher, belaagde in de Zuid-Franse stad Narbonne een echtpaar dat tegen hem had getuigd tijdens zijn proces. Toen de politie tussenbeide wilde komen, schoot Foulcher twee agenten en de man met wie hij ruzie had dood. Toen hij op de vlucht sloeg, schoot hij nog een andere man neer.

Japanners vinden X-Box te groot

Terwijl Microsoft druk bezig is om reclame te maken voor de X-Box (hun nieuwe game-console), betwijfelt de Aziatische pers of de Xbox potten gaat breken in Japan. Het apparaat zou niet klein genoeg zijn.

Ze hebben daar immers al keus genoeg en geen enkele buitenlandse spelcomputer is ooit succesvol geweest in het land van de Rijzende Zon. Veel worden er trouwens ook niet naartoe gestuurd; de laatste Amerikaanse console die in Japan werd uitgebracht was de Atari Lynx. En die deed het daar bepaald niet goed.

Japanners zijn best onder de indruk van technische specificatie's, maar struikelen over het design van de console. Microsoft denkt erover om een apart model van de X-Box in Azië te gaan verkopen.

Bijlmerbajes verhuist naar Zaandam

De beroemdste gevangenis van Nederland vertrekt vrijwel zeker uit Amsterdam. De Bijlmerbajes is in onderhandeling over een verhuizing naar Zaandam. De grond waarop de bajes is gevestigd is erg gewild, bovendien is de gevangenis verouderd.

De Penitentiaire Inrichting Overamstel, in de volksmond beter bekend als de Bijlmerbajes, ligt op een populaire locatie, vlak bij het Amstelstation. Hier is ook de Rembrandttoren gevestigd waar onder meer het hoofdkantoor van Philips zetelt. Verschillende projectontwikkelaars hebben al hun oog laten vallen op de grond van de hoofdstedelijke gevangenis. Het gaat om maar liefst 90 duizend vierkante meter.

Daarbij werkt de Bijlmerbajes niet efficiënt genoeg. De Amsterdamse gevangenis is sterk verouderd. Onder gedetineerden is onrust ontstaan over de mogelijke verhuizing. Ze vinden dat ze worden benadeeld omdat hun nieuwe onderkomen te ver van Amsterdam ligt. Ze hebben een advocaat in de arm genomen om bezwaar aan te tekenen tegen hun verhuizing.

Proefvergunning voor sekscampers

De gemeente Moerdijk wil de exploitant van twee sekscampers op carpoolplaatsen in Moerdijk en Fijnaart een tijdelijke vergunning geven.

Na een jaar bekijkt de gemeente of de vergunning definitief kan worden. De campers staan er al geruime tijd. Volgens de politie heeft de aanwezigheid van de campers een positief effect op de openbare orde.

Bezoekers van de campers schrikken autokrakers af. Het verlenen van de vergunning is een bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders. Gezien eerdere discussies over de sekscampers heeft het college besloten de raad te laten beslissen over de vraag of de proefvergunning verleend moet worden.

Ontslag wegens geknuffel

Een 28-jarige secretaresse van de Waterleiding Maatschappij Overijssel (WMO) mag per 1 februari bij haar huidige werkgever vertrekken omdat ze het niet eens is met de knuffelcultuur op de werkvloer.

De vrouw had zich erover beklaagd dat haar chef zich te veel had laten inspireren door Ruud van het tv-programma Big Brother. De leidinggevende zou haar veelvuldig hebben lastiggevallen dat er op het werk meer geknuffeld moest worden en dat ze vaker personeelsfeestjes moest bezoeken en met collega's naar het café moest gaan.

De secretaresse, mevrouw K., was deze knuffelcultuur uiteindelijk zo beu, dat ze bij de kantonrechter in Zwolle ontbinding van de arbeidsovereenkomst vroeg. Omdat ze al twaalf jaar bij de WMO werkt, vroeg ze een financiële vergoeding van 69.000 gulden. De kantonrechter willigde gistermiddag het verzoek om ontbinding van het arbeidscontract weliswaar in, maar oordeelde dat de WMO slechts 7500 gulden aan de secretaresse hoeft te betalen.

Effuh lekkuh knuffuluh....
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
©FOK.nl e.a.