FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 13 juni 2000

Portugal - Engeland hoogste waardering

De televisiekijkers hebben het EK-duel Portugal-Engeland (3-2) een waarderingscijfer van 7,5 gegeven, het hoogste tot nu toe. De wedstrijd maandagavond in Eindhoven trok 3,8 miljoen kijkers. Dat blijkt uit cijfers van de dienst Kijk -en Luisteronderzoek van de NOS en onderzoeksbureau Intomart.
Zondagavond zaten tijdens Nederland-Tsjechië (1-0) 9,3 miljoen mensen voor de buis. De waardering was slechts 6,9.

Nou moet ik zeggen dat Portugal - Engeland ook wel een dijk van een wedstrijd was !

Denen niet op z'n sterkst tegen Oranje

Bondscoach Bo Johansson van Denemarken vreest dat hij vrijdagavond voor de wedstrijd tegen het Nederlands elftal in de Rotterdamse Kuip nog steeds geen beroep kan doen op de geblesseerde Jes Hogh en Thomas Helveg.
De verdedigers van Chelsea en AC Milan misten al het eerste duel van de Denen tegen Frankrijk (0-3) en waren ook dinsdag niet in staat om met de selectie mee te trainen.
Martin Jorgensen blijft een twijfelgeval. De middenvelder van Udinese speelde alleen het laatste kwartier van de wedstrijd tegen de Fransen maar klaagde na afloop opnieuw over pijntjes.

"We hebben weliswaar nog drie dagen de tijd, maar ik vrees dat ik tegen Nederland opnieuw niet mijn beste team kan opstellen", zuchtte bondscoach Johansson. "Dat is lastig als je moet winnen. Want zo zie ik het. Zelfs aan een gelijkspel hebben we niets. Ons doelsaldo is nu al veel te slecht."

Jesper Gronkjaer werkte voor enkele honderden belangstellenden in Landgraaf alleen een looptraining af.
"Ik heb een beetje last van mijn achillespees", verklaarde de rechtsbuiten van Ajax. "Het is niet ernstig maar ik moet niets forceren. Tegen Nederland ben ik normaal gesproken wel van de partij."

Ook doelman Peter Schmeichel, verdediger Jan Heintze en spits Ebbe Sand sloegen de training over.
"Ik weet wat ik aan hen heb. Ik heb ze daarom toestemming gegeven rust te nemen", aldus bondscoach Johansson die na het EK wordt opgevolgd door Morten Olsen.

Da's op zich wel gunstig voor Oranje natuurlijk

Belgie woensdag opnieuw zonder Nilis

België begint woensdag tegen Italië opnieuw zonder Luc Nilis. Bondscoach Robert Waseige heeft na de 2-1 zege op Zweden slechts één wijziging aangebracht.
Hij heeft in de verdediging Philippe Leonard vervangen door Nico van Kerckhoven (29) van Schalke 04.

De opstelling van België: De Wilde; Deflandre, Staelens, Valgaeren en Van Kerckhoven; Verheyen, Wilmots, Vanderhaeghe en Goor; Strupar en Mpenza.




Groep C vandaag van start

Voor de landen in groep C gaat EK 2000 dinsdagavond van start. Spanje speelt om 18.00 uur in de Rotterdamse Kuip tegen Noorwegen. In Charleroi begint om 20.45 uur Joegoslavië - Slovenië.
Voor beide duels zijn nog kaarten te koop. De Egyptenaar Gamal Ghandour is arbiter bij Spanje - Noorwegen. De Portugees Vitor Emanuel Melo Pereira leidt Joegoslavië - Slovenië.

Ghandour is sinds 1993 FIFA-scheidsrechter. Hij was actief tijdens de Spelen van 1996 (Atlanta) en tijdend het WK voetbal in 1998 (Frankrijk). Hij fluit de wedstrijd in de Kuip omdat de Europese voetbalbond UEFA een uitwisselingsovereenkomst heeft met de Afrikaanse voetbalbond CAF.


Rode kaart mogelijk einde van EK voor Latal

De rode kaart die Radek Latal zondag in het duel met Nederland opliep, kan voor de Tsjech tot een vroegtijdig vertrek van het EK leiden.
Scheidsrechter Collina gaf de al gewisselde Latal de rode kaart nadat deze vanaf de reservebank fel protesteerde tegen de aan Nederland toegekende strafschop. Volgens John Blankenstein, hoofd scheidsrechterszaken bij de KNVB, heeft een dergelijke kaart dezelfde gevolgen als een 'gewone' rode prent. "Collina had hem formeel gezien alleen niet moeten laten zien, want dat kan alleen aan een deelnemer van het spel."

Collina heeft van het voorval echter een speciale rapportage opgesteld. Dat betekent dat de tuchtcommissie van de UEFA gaat beslissen over de lengte van de schorsing. Mocht die de Tsjech minimaal twee wedstrijden uitsluiting opleggen en Tsjechië de voorronde niet overleven, dan is het toernooi voor Latal in feite al over.

Iets dergelijks overkwam hem ook vier jaar geleden op het EK in Engeland. Toen werd Latal wegens een rode kaart voor twee duels geschorst en miste hij de halve finale tegen Frankrijk en de finale tegen Duitsland.

domeinsurfen

Tucows heeft een nieuw paardje. De Domainsurfer...

De Domainsurfer, die is opgezet door het Canadese Tucows.com, kan zoeken naar internetadressen waarvan de gezochte
naam slechts een deel vormt. Zo kan binnen enkele seconden worden gevonden dat er 22 domeinnamen zijn met de naam Julia Roberts erin.

Daarbij zit ook www.juliaroberts.com, het domein dat de filmster onlangs terugkreeg in een rechtszaak, nadat het door onbevoegden was geregistreerd.
Domainsurfer is te vinden op Domainsurfer.com

Helaas doorzoekt de domainserver geen .nl domeinen...

Missy Elliot op de bres voor Eminem

Hiphop-ster Missy Elliot is voor rapper Eminem in de bres gesprongen.Volgens haar nemen mensen zijn teksten te serieus en missen ze de essentie. Nummers als 'Kill You', waarin Eminem via zijn alter ego laat weten dat hij moordimpulsen heeft ten opzichte van zijn moeder worden zwaar bekritiseerd.
Als ouders hun kinderen goed opvoeden, dan weten zij het verschil tussen fantasie en werkelijkheid, aldus Missy Elliot.

Nou ja, de werkelijkheid is dat Eminem nogal agressief kan zijn volgens mij

Atoomgeheimen Los Alamos verdwenen

_joepie_ had ons via de newssubmit het volgende te melden: Atoomgeheimen Los Alamos verdwenen

Uit het nucleaire onderzoekscentrum in de Amerikaanse plaats Los Alamos zijn harde schijven van computers met daarop geheime informatie over nucleaire wapens verdwenen. Dit heeft het ministerie van Energie maandag bevestigd naar aanleiding van een artikel in de krant New York Times.

De harde schijven met de nucleaire informatie en ander gevoelige gegevens zijn verdwenen uit een kluis op het terrein van Los Alamos. De directeur van het onderzoekscentrum heeft bevestigd dat de uiterst geheime gegevens worden vermist, maar wilde verder niets zeggen. De FBI is een grootscheepse zoekactie begonnen.
Volgens een woordvoerder van de contraspionage-afdeling van de FBI zijn er geen aanwijzingen voor dat het om spionage gaat. De schijven worden al sinds 1 juni vermist. Bosbranden bedreigden begin mei het onderzoekscentrum en legden het gedeeltelijk in de as. Het is mogelijk dat de data bij de evacuatie zijn verdwenen.

De schijven bevatten onder meer alle informatie die nodig is om Amerikaanse kernwapens veilig te stellen in geval van een bedreiging, zoals ongelukken of aanslagen door terroristen. Tevens staan er interessante gegevens op over het Russische kernwapenarsenaal, meldt de New York Times.

Okee, wie had er nog extra hardisks nodig.. welke Fok!ker heeft het gedaan..??

Allochtonen kopen voor miljoenen Oranje

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Allochtonen in Nederland zijn supporter van Oranje. Tijdens EURO 2000 verwacht 93 procent van de Turken, Marokkanen en Surinamers ongeveer 25 gulden per huishouden aan Oranje-artikelen uit te geven.
Dat houdt in dat deze groep 16 miljoen gulden uitgeeft aan onder meer T-shirts, versieringen en voedingsmiddelen, zegt marktonderzoeksbureau Foquz Etnomarketing. Het bureau hield een bliksemonderzoek onder 191 allochtonen.

EURO 2000 zal door 74 procent van de allochtonen worden gevolgd. Bij Surinamers is Nederland met 60 procent veruit favoriet. Van de Marokkanen denkt 34 procent dat Nederland Europees kampioen wordt.
Het merendeel van de Turken in Nederland (65 procent) verwacht dat Turkije de beste ploeg in huis heeft.

Ik ken Nederlanders die minder uitgeven aan Oranje

Nederland - Tsjechie 9 miljoen kijkers

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland-Tsjechie heeft 9,3 miljoen tv-kijkers getrokken, melden NOS-KLO en Intomart. De waardering was 6,9. Een half miljoen mensen keek in het cafe. De openingswedstrijd Belgie - Zweden trok zaterdag 3,5 miljoen kijkers.
Hiermee is deze voetbalwedstrijd meteen het best bekeken tv-programma van het jaar tot nu toe.

Alleen sportuitzendingen lijken nog zo een massaal kijkers publiek te kunnen trekken. Ter vergelijking: Het best bekeken tv-programma van vorig jaar (niet sport) was de finale van Big-Brother met 3,5 miljoen kijkers.

Zeeziek door nieuwe brug

De zaterdag geopende nieuwe voetgangersbrug in Londen wordt voor onbepaalde tijd voor het publiek gesloten, zo hebben de autoriteiten maandag laten weten.
De hangbrug over de Theems, de Millennium Bridge, schommelde dit weekeinde zo hevig dat veel voetgangers er onwel van zijn geworden .
De komende weken zal worden onderzocht hoe het komt dat de brug zo zwalkt als er veel mensen tegelijk op staan.

De 320 meter lange brug in het centrum van Londen was juist met veel tamtam geopend. Zaterdag staken 100.000 nieuwsgierigen de Theems over, maar omdat al meteen mensen begonnen te klagen over zeeziekte, besloten de autoriteite
het aantal mensen dat er tegelijk op mocht staan te beperkten. Daarom hebben zondag slechts 50.000 mensen van de brug gebruik gemaakt.

De autoriteiten stelden de bevolking in elk geval gerust door te zeggen dat het geen veiligheidskwestie is. Ook boden ze hun verontschuldigingen aan aan eenieder die zich ziek had gevoeld op de brug.

Doet me sterk denken aan de Rotterdamse Erasmusbrug eerlijk gezegd. Zelfde ontwerper ?

Wiet in Buckingham palace

De politie heeft een inval gedaan in de keuken van Buckingham Palace, waarbij een kleine hoeveelheid cannabis is gevonden. Dat heeft Scotland Yard zaterdag gemeld.

De politie was getipt door een paleismedewerkers, schreef de tabloid-krant News of the World. De vondst betreft een "minieme hoeveelheid" bladeren van een hasjplant, die "waarschijnlijk niet voor consumptie geschikt is".
Er zijn geen arrestaties verricht.

Het koninklijk paleis wilde geen commentaar leveren op de zaak, omdat het een politieaangelegenheid is.

Weten we meteen waarom de Queen Mother altijd zo vrolijk kijkt

Engelse supporter komt om bij ongeval

Een nog onbekende Engelse voetbalsupporter is in de nacht van maandag op dinsdag om het leven gekomen bij een ongeval op de A2 tussen Eindhoven en Maastricht. De man en twee andere supporters waren op de terugweg van de wedstrijd Portugal - Engeland in Eindhoven, toen zij ter hoogte van Heeze van de weg raakten en in een sloot belandden.
Een van de andere supporters raakte zwaargewond, de derde kwam er met lichte verwondingen af. De oorzaak van het eenzijdige ongeval is nog niet bekend.
Duidelijk is wel dat de bestuurder van de auto geen alcohol had gedronken.

Zijn het geen rellen die levens kosten dan is het wel het verkeer...

NRA wil wapens-themacafé in New York

Arne had ons via de newssubmit het volgende te melden:

New Yorkers zijn verdeeld over een plan van de machtige wapenlobby NRA (National Rifle Association).
De organisatie, met miljoenen dollars in de kas en 3,6 miljoen leden, wil een wapens-themacafé opzetten in hartje New York. Op Times Square zou een reusachtige eet- en drinkgelegenheid moeten verrijzen dat helemaal in het teken staat van wapens. Computerschietspelletjes, een menukaart vol 'vers geschoten' wild en een winkel vol kogelvrije vesten en lollige T-shirts.

Het idee is bedoeld als keiharde tegenaanval op de liberalen die steeds meer steun winnen met hun kritiek op de wapenliefhebbers. De National Rifle Association en haar charismatische voorzitter, oud-filmacteur Charlton Heston, ligt de laatste jaren steeds meer onder vuur.

Een groeiend aantal Amerikanen gelooft, mede gesterkt door de schietdrama's op diverse middelbare scholen, niets van het klassieke NRA-argument dat wapenbezit de veiligheid juist vergroot. De New Yorkse gemeenteraad spreekt over de NRA-plannen als een infectie die zich niet over de stad moet verspreiden. De scheidende Republikeinse New Yorkse burgemeester is sinds zijn aantreden in 1993 juist fanatiek bezig geweest zijn stad veiliger te maken.

De wapenfans vinden het idee echter "enorm Amerikaans". Het gaat niet om wapengeweld, maar om "de oudste Amerikaanse sport, de schietsport", aldus een woordvoerder. Volgens hem is schieten een Amerikaanse sport als golf, tennis of honkbal. Ongeveer veertig miljoen Amerikanen zouden aan 'wapensport' doen. De NRA heeft het café daarom 'NRA Sports Blast' gedoopt en benadrukt dat er geen wapens verkocht zullen worden.

"jong geleerd, oud gedaan" komt in mij op

Ruim 6 miljoen bekeuringen in 1999

Arne had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft vorig jaar bijna 6,4 miljoen bekeuringen uitgeschreven. Dat is bijna drie keer zo veel als tien jaar geleden. Dit blijkt uit cijfers van het CBS, het Centraal Bureau voor de Statistiek.
De groei komt onder andere door de toenname van het aantal weggebruikers èn het aantal gereden kilometers. Maar ook door de invoering van de Wet Mulder. Die wet regelt de administratieve afhandeling van veel voorkomende verkeersovertredingen. Ook verbeterde controleapparatuur en intensievere controle door de politie spelen mee.

Juist door de groei van het aantal weg gebruikers zou je minder hard kunnen rijden ( files ), maar toch stijgt het met 300% in 10 jaar!?
Je kunt wel zien dat die wouten niks beters te doen hebben
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.