Atoomgeheimen Los Alamos verdwenen

_joepie_ had ons via de newssubmit het volgende te melden: Atoomgeheimen Los Alamos verdwenen

Uit het nucleaire onderzoekscentrum in de Amerikaanse plaats Los Alamos zijn harde schijven van computers met daarop geheime informatie over nucleaire wapens verdwenen. Dit heeft het ministerie van Energie maandag bevestigd naar aanleiding van een artikel in de krant New York Times.

De harde schijven met de nucleaire informatie en ander gevoelige gegevens zijn verdwenen uit een kluis op het terrein van Los Alamos. De directeur van het onderzoekscentrum heeft bevestigd dat de uiterst geheime gegevens worden vermist, maar wilde verder niets zeggen. De FBI is een grootscheepse zoekactie begonnen.
Volgens een woordvoerder van de contraspionage-afdeling van de FBI zijn er geen aanwijzingen voor dat het om spionage gaat. De schijven worden al sinds 1 juni vermist. Bosbranden bedreigden begin mei het onderzoekscentrum en legden het gedeeltelijk in de as. Het is mogelijk dat de data bij de evacuatie zijn verdwenen.

De schijven bevatten onder meer alle informatie die nodig is om Amerikaanse kernwapens veilig te stellen in geval van een bedreiging, zoals ongelukken of aanslagen door terroristen. Tevens staan er interessante gegevens op over het Russische kernwapenarsenaal, meldt de New York Times.

Okee, wie had er nog extra hardisks nodig.. welke Fok!ker heeft het gedaan..??