Vijf gametips voor de maand juli

4. Fable Fortune

Na het debacle van Fable Legends, de asymmetrische free-to-play multiplayer boordevol microtransacties waren de fans benieuwd hoe ze nu hun kippen konden schoppen. Een aantal voormalige medewerkers van ontwikkelaar Lionhead richtten de Flaming Fowl Studios (Brandend Gevogelte Studio's) op en gingen verder aan het idee van Fable Fortune.

Fable Fortune is een Collectible Card Game (CCG) gesitueerd in het Fable-universum. Op het eerste gezicht is het een standaard CCG, maar Fable Fortune heeft iets bijzonders. Iedere Held heeft een speciale Heldenkracht die je één keer per beurt kunt gebruiken. Daarbij kies je ook voordat de strijd begint een quest. Dit kan een opdracht zijn in de trant van 'speel twee aanvallende toverspreuken' of 'geef 12 goud uit'. Als je de quest hebt uitgevoerd, dan krijg je een speciale kaart als beloning en de mogelijkheid om een punt te investeren in Goed of Kwaad. Zodra je drie punten hebt verzameld in een bepaalde richting, dan krijg je ook een sterkere Heldenkracht. Ten slotte kun je in Fable Fortune ook co-op spelen.

Veruit de meeste CCG's hebben microtransacties waarmee je card packs kunt kopen. Dit is ook aanwezig in Fable Fortune. Hopelijk heeft Flaming Fowl goed opgelet tijdens de teloorgang van Fable Legends en overdrijft ze het niet met de prijsstelling. Fable Fortune is nu in early access en komt 11 juli uit voor Xbox One en pc (Windows). Het wordt free-to-play, maar je kunt nu al een founder's pack kopen met sowieso 20 card packs en twee speciale kaarten.