Game Review: Project Nomads

Verhaal



Het spel begint nadat je bent neerschoten door de Sentinals.
Je krijgt direct de keuze welk karakter je wil zijn om 't spel mee te spelen.
De mysterieuze Susie, slimme John of sterke Goliath. Welke keuze je maakt heeft ook invloed op 't spel. De gebouwen zien er anders uit & de tactieken zijn net ff anders.

Je stort neer op een eiland met een ruine erop. Door de klap van de crash ontwaak je een "Master Builder" deze heeft heel lang in de ruine gevangen gezeten. Als dank geeft deze Master Builder je een paar waardevolle items, items waarmee je gebouwen kan creeren voor op je eiland.

Er zijn 2 soorten items, de blauwe: gebouwen die daaruit voortkomen kun je herbouwen nadat ze kapot geknald zijn en de rode: die zijn 1 malig en kunnen niet herbouwd worden, tenzij je zo'n ding nog ergens weet te vinden.
Tijdens het spel vind je verschillende levels van gebouwen, bijvoorbeeld een level 2 afweergeschut zal automatisch schieten, tewijl je in een level 1 afweergeschut zelf de naderen vijanden neer moet halen.

Nadat je een lesje hebt gehad van de Master Builder over hoe je de items kunt gebruiken ga je met hem naar een oude shop waar je nog wat meer items kunt verzamelen en waar je ook je opdrachten krijgt die je zullen helpen in 't uiteindelijke doel: 't redden van je vrienden uit de handen van de Sentinals.

Maar om nou te zeggen dat het een superboeiend verhaal is, niet echt. Het is leuk gedaan daar zeker niet van, maar er had wel iets meer spanning in mogen zitten. Een beetje recht toe recht aan komt 't op mij over.

Gameplay



De gameplay kan zowel met 't toetsenbord in combinatie met de muis gespeeld worden maar ook met een joystick. Deze laatste is vooral handig in de missies waarin je beschikking hebt over een vliegtuigje.

De manieren van gameplay verschillen veel. Zo begin je 't spel met in de navigatie toren te kruipen en je eiland weg te vliegen van de crash site, evenlater moet je als een gek naar een van je afweergeschut systemen rennen om daarin te kruipen om vervolgens je eiland tegen een aanval van de Sentinals te beschermen. Ook zul je over eilanden moeten struinen opzoek naar magische voorwerpen om je toekomstige missies tot een goed einde te kunnen brengen. Maar aan je trouwe eiland zit je niet altijd vast, stijg op in een vliegtuigje en verdedig je eiland vanuit de lucht of ga undercover met de Sentinals mee naar een verlaten plek...

Erg handig is de TAB knop in 't spel, zonder dat bijvoorbeeld van je navigatietoren naar hangar moet rennen kun je met 1 druk op de knop de controle van zo'n object overnemen. Zeker toepasbaar als je een luchtgevecht aan 't voeren bent ver van je eiland vandaan en dat word plotseling aangevallen.