Militairen bouwen noodvoorziening bij ziekenhuis

Icoon BinnenlandsEen militaire eenheid uit Ermelo is op weg naar Enschede om op de parkeerplaats bij het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) een noodafdeling voor intensive care (ic) op te bouwen. Op de bestaande ic-afdeling is donderdag bij twee patiënten een resistente bacterie aangetroffen.

"Er mogen daarom geen nieuwe patiënten meer naar deze afdeling. Een noodvoorziening moet uitkomst brengen", aldus woordvoerder Aart Arkenbout van het MST vanavond.

De nood-ic-afdeling krijgt een afmeting van 40 bij 50 meter. Het konvooi wordt rond negen uur donderdagavond in Enschede verwacht. Een soortgelijke semipermanente ic-unit staat ook bij het Nederlandse militaire kamp in Afghanistan, meldt de woordvoerder.

Op de besmette ic-afdeling van het MST liggen momenteel veertien patiënten. Die blijven daar gewoon liggen. "Pas als de laatste patiënt uit de ic-afdeling is ontslagen, kan begonnen worden met de ontsmetting van deze afdeling."

Volgens Arkenbout kan het wel drie maanden duren voordat dit het geval is. Tot die tijd blijft het MST aangewezen op de noodvoorziening. Deze telt in totaal twaalf bedden. Volgens het MST gaat het om een volwaardige ic-unit met alle mogelijke faciliteiten.

Meepraten kan ook het forum.