Actie-uitzending Darfur slecht bekeken

Icoon TelevisieDe schrijnende problemen in het Afrikaanse Darfur boeit de Nederlandse tv-kijker weinig. Dat blijkt althans als men zou uitgaan van het aantal mensen dat gisteren de moeite nam om naar een gezamenlijke tv-uitzending van de actualiteitenrubrieken en de NOS op Nederland 2 te kijken. Slechts een schamele 246.000 kijkers trok de avondvullende uitzending.

In het programma Tot zover Darfur waarin de NOS samenwerkte met de actualiteitenrubrieken EénVandaag, NOVA en Netwerk, waren reportages uit het gebied te zien. Ook waren er gesprekken met vluchtelingen, politici, vertegenwoordigers uit de journalistiek en van mensenrechten- en hulporganisaties. Er was zelfs een speciale website voor in het leven geroepen: TotzoverDarfur.nl.

TV-kijkers waren gisteren echter meer geïnteresseerd in TROS Vermist (bijna 1,4 miljoen kijkers), Sterren dansen op het ijs van SBS6 (ruim één miljoen belangstellenden), de film There's Something About Mary (RTL5, 800.000), Wendy helpt heel Holland (RTL4, 700.000) of het schaatsen op Nederland 3 (tussen de 600- en 800.000 kijkers), waar twee wereldrecords werden geschaatst.