Juventus wint in blessuretijd tijdens debuut Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft zijn eerste wedstrijd met Juventus in de Serie A weten te winnen. In blessuretijd werd Chievo Verona met 2-3 verslagen.

Met Ronaldo in de punt van de aanval kwam de regerend Italiaans landskampioen na drie minuten spelen al op voorsprong. Sami Khedira schoot na een vrije trap raak: 0-1. Na achttien minuten spelen werd Ronaldo voor het eerst gevaarlijk, waar zijn schot net naast ging na een voorzet van Juan Cuadrado.

Zeven minuten voor rust kwam de thuisploeg langszij. Uit een voorzet van Emanuele Giaccherini kopte Mariusz Stepinski de gelijkmaker binnen. Pogingen van vervolgens Douglas Costa en Paulo Dybala konden niet tot doelpunt gepromoveerd worden voor Juventus.

La Veccia Signora had de overhand in de wedstrijd, maar keek na 56 minuten spelen wel tegen een achterstand aan. Na een overtreding van João Cancelo mocht Giaccherini aanleggen voor een strafschop en de voormalige Juve-speler faalde niet: 2-1.

Ronaldo was de meest dreigende speler bij Juventus en hij zag Stefano Sorrentino redding brengen op een krachtige kopbal. De Portugees werd gevaarlijk uit de draai en kreeg twintig minuten voor tijd een grote kans, maar zijn punter ging via een Chievo-been over.

Juventus drukte Chievo terug en uit een perfecte voorzet van Ronaldo kopte Mandzukic naast, waar de gelijkmaker niet uit kon blijven. De treffer viel een kwartier voor tijd. De van AC Milan teruggekeerde Leonardo Bonucci kopte een hoekschop van Federico Bernardeschi tegen de touwen: 2-2. Juventus leek in de slotfase van de wedstrijd op 2-3, maar een treffer van Mandzukic werd geannuleerd na ingrijpen van de VAR. De VAR constateerde dat Ronaldo in aanloop naar de treffer een overtreding had begaan.

Toch zouden de gasten de drie punten nog pakken. Federico Bernardeschi hielp zijn ploeg in blessuretijd op aangeven van Alex Sandro aan de 2-3.