Bayern pas in slotfase langs Drochtersen, bekerhouder Eintracht Frankfurt blundert

In Duitsland begint het voetbalseizoen met de eerste ronde van de DFB Pokal. Bayern Munchen wist pas in de slotfase af te rekenen met vierdedivisionist Drochtersen/Assel. Bekerhouder Eintracht Frankfurt vloog er direct uit SSV Ulm 1846, ook uit het vierde niveau.

Bayern domineerde tegen vierdeklasser Drochtersen/Assel uit de Regionalliga Nord. Bayern speelde met veel bekende namen. Voorin speelden Arjen Robben en Franck Ribéry samen met Robert Lewandowski. Het sterrenensemble kreeg het in de eerste helft niet voor elkaar om te scoren. Toen een verlenging een reële optie werd, sloegen de Beierse bezoekers toch toe. Lewandowski scoorde op aangeven van Ribéry: 0-1.

Bekerhouder Eintracht Frankfurt, dat vorige week al met liefst 5-0 verloor van Bayern in de strijd om de Duitse Super Cup, startte met onder anderen Jetro Willems, Jonathan De Guzman en Sébastien Haller. De titelverdediger had had direct lastig met Ulm, uitkomend in de Regionalliga Südwest.  De ploeg deed in de eerste helft al weinig onder voor de Bundesliga-club en kwam vlak na rust zelfs op voorsprong via Steffen Kienle.

Eintracht Frankfurt kreeg ook in het tweede bedrijf bijna geen kansen op de gelijkmaker.  Met nog een kwartier te gaan kregen de bezoekers het zelfs nog moeilijker, want Vitalij Lux maakte er 2-0 van. Frankfurt kwam daarna niet verder dan de 2-1 van invaller Gonçalo Paciência, waardoor de blamage compleet is.

Werder Bremen en 1899 Hoffenheim rekenden wel met grote cijfers af met hun tegenstanders. Bremen won met 1-6 bij Wormatia Worms (IV). Hoffenheim won met dezelfde cijfers van 1. FC Kaiserslautern (III).