Feyenoord zet Boëtius terug naar de beloften

Jean-Paul Boëtius traint deze week niet mee met de eerste selectie van Feyenoord, zo communiceren de Rotterdammers dinsdagmorgen.

De vleugelaanvaller is 'om disciplinaire redenen' tot maandag 30 juli teruggezet naar de beloften en zal zondag ook niet tot de selectie behoren voor de oefenwedstrijd tegen Levante. Daarnaast heeft de club Boëtius een boete opgelegd.

Na afloop van de oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe afgelopen zaterdag, moesten de invallers en de spelers die tijdens de wedstrijd niet in actie waren gekomen, een korte training afwerken. "Dit om ook op deze dag van de opbouw naar het nieuwe seizoen voldoende fysieke inspanning te hebben verricht. Boëtius weigerde dat", schrijft Feyenoord op de officiële clubwebsite.

De enkelvoudig international heeft zijn excuses aangeboden en de opgelegde straffen aanvaard. Boëtius begint aan zijn tweede seizoen na zijn terugkeer in De Kuip afgelopen zomer. De linksbuiten kwam afgelopen seizoen tot 39 wedstrijden voor Feyenoord en was daarin zes keer trefzeker en gaf negen assists.