15-jarige opgepakt om overval snackbar

Op zaterdagavond kon de politie een 15-jarige jongen uit Nieuw-Vennep aanhouden op verdenking van het plegen van een overval op een cafetaria aan het Almkerkplein in Hoofddorp. Op aanwijzing van twee jongens van 11 en 12 jaar werd de buit later teruggevonden.

Omstreeks 21:30 uur kwam een in het donker geklede man de snackbar binnen. De zaak was eigenlijk al gesloten en de laatste klanten werden geholpen. De verdachte had bij de toegangsdeur staan wachten tot klanten naar buiten liepen, zodat hij naar binnen kon gaan. De man liep naar de toonbank en bedreigde het personeel met een wapen. Hij eiste geld. De man ging er na de overval vandoor met een zak waarin het geld uit de kassa zat. Bij de overval raakte niemand gewond

De gewaarschuwde politie zag op de Baron de Coubertinlaan en donker gekleed persoon lopen. Bij het zien van de politie probeerde hij te vluchten. De verdachte kon echter in de directe omgeving in een steegje tussen woningen worden aangehouden. De verdachte, een 15-jarige jongen, had echter geen wapen of buit bij zich.

Twee jongens meldden bij de politie, dat zij hadden gezien dat de verdachte op zijn vlucht een zak weggooide. De zak werd teruggevonden. Hierin bleek de buit te zitten. Het wapen is nog niet teruggevonden.