Duitsers op z'n Duits terug in de WK-strijd

Op het WK voetbal in Rusland doet Duitsland na de ontluisterende 0-1 nederlaag tegen Mexico weer mee in de strijd. Zaterdagavond werd gewonnen van Zweden en veel Duitser had het niet gekund: in de 95e minuut werd een vrije trap tegen de touwen gewerkt, wat 2-1 winst betekende.

Bondscoach Joachim Löw begon met vier wijzigingen aan de strijd met Zweden. Zo gingen Mesut Özil en Sami Khedira eruit, was Mats Hummels geblesseerd en deed Jonas Hector juist weer mee. De Duitsers begonnen prima en kregen al in de derde minuut een levensgrote kans, die door Julian Draxler en Timo Werner om zeep geholpen werd.

Marcus Berg ging vervolgens op keeper Manuel Neuer af en leek een penalty te krijgen na een duw van Jerome Boateng, maar dat bleek niet het geval. Later had Zweden vermoedelijk toch een strafschop moeten krijgen, maar de Poolse scheidsrechter weigerde en de videoarbiter greep niet in. Toch was het Zweden dat toesloeg: Toni Kroos leverde de bal in, Viktor Claesson bediende Ola Toivonen en de voormalig PSV'er werkte de bal met een heerlijke lob achter Neuer.

Invaller Ilkay Gündogan - hij verving Sebastian Rudy, die na een botsing met Toivonen's schoen zijn neus brak - scoorde bijna de gelijkmaker, Berg zag zijn kopbal en kans op de 0-2 gestopt worden door Neuer. Na rust braken de Duitsers de ban dan eindelijk: Marco Reus kreeg een voorzet van Werner en tikte die met de knie binnen.

Duitsland kreeg vervolgens veel kansen, maar Zweden hield stand, terwijl Boateng met rood weggestuurd werd. Invallers Mario Gomez en Julian Brandt kregen kansen, maar die strandden op respectievelijk doelman Robin Olsen en de paal. In de 95e minuut, de laatste minuut van de wedstrijd, ging het dan toch nog fout voor de underdog: Duitsland kreeg een mogelijk wat dubieuze vrije trap en Kroos ramde die op prachtige wijze binnen.

Deze fan kan niet keizen. (PRO SHOTS/Bildbyran)