Hagenaar aangehouden voor mishandeling taxichauffeur

Een 29-jarige taxichauffeur uit Schiedam is afgelopen nacht op de Markendaalseweg in Breda mishandeld door een klant die niet wilde betalen. Het slachtoffer werd met een vuurwapen op zijn hoofd geslagen. Er werd tijdens het tumult ook door de dader geschoten, maar de chauffeur werd niet geraakt. De politie heeft direct een uitgebreide zoekactie gehouden. Een 17-jarige jongen uit ’s-Gravenhage werd als verdachte aangehouden. Hij lag te slapen in een portiek van een verzorgingshuis aan de Lovensdijkstraat.

De politie kreeg omstreeks 04:40 uur een melding dat er een conflict gaande was op de Markendaalseweg ter hoogte van een bankkantoor tussen een taxichauffeur en een klant. Daarbij zou een schot gelost zijn. De chauffeur zou met het vuurwapen een klap op zijn hoofd hebben gekregen. De chauffeur was weggerend in de richting van de kruising met de Fellenoordstraat. De dader was gevlucht in de richting van de Bleekstraat.

Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door een verpleegkundige van de ambulancedienst. De chauffeur vertelde dat hij in Rotterdam een klant had opgepikt die naar een hotel in Breda vervoerd wilde worden. Ze waren naar een pinautomaat gereden omdat de klant geen geld bij zich had. Daar escaleerde de situatie. 

Hagenaar aangehouden voor mishandeling taxichauffeur (Foto: stockfoto politie.nl)
Hagenaar aangehouden voor mishandeling taxichauffeur (Foto: stockfoto politie.nl)