Recidivist aangehouden voor poging doodslag

De politie in Den Bosch kreeg zaterdagavond een melding van een ongeval aan de Frederik Hendriklaan. Daar zou een automobilist tegen twee geparkeerd staande auto’s zijn aangereden en vervolgens weggereden. Ook zou hij geprobeerd hebben om op een persoon in te rijden. Niemand raakte gewond.

De bestuurder (een 42-jarige Bosschenaar en bij de politie bekend als veelpleger) werd even later door agenten bij zijn woning aangetroffen. Hij voldeed aan het opgegeven signalement, bleek onder invloed van alcohol te zijn en zijn auto was rondom beschadigd. Hij is aangehouden voor het verlaten van een plaats na verkeersongeval, vernieling, rijden onder invloed en poging tot zware mishandeling/doodslag. Volgens getuigen zou hij namelijk ook geprobeerd hebben een ‘vrouw met hond’ aan te rijden.

De vrouw was niet meer aanwezig op de Frederik Hendriklaan toen de agenten daar arriveerden. Dankzij onderzoek weet de politie wel wie de vrouw is en is er contact met haar gezocht, maar ze wilde geen aangifte doen. Ook met getuigen en de eigenaren van de twee geparkeerde auto’s is contact geweest. Eén geparkeerde auto raakte beschadigd door de aanrijding en daarvan is aangifte gedaan.

Mogelijk zou een meisje dat wilde oversteken ook bijna door de verdachte zijn aangereden. Naar haar is de politie nog op zoek. De verdachte zit nog vast. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Recidivist aangehouden voor poging doodslag (Foto: stockfoto: politie.nl)
Recidivist aangehouden voor poging doodslag (Foto: stockfoto: politie.nl)