Sparta neemt per direct afscheid van Kramer

Michiel Kramer is niet langer speler van Sparta Rotterdam. De club meldt via de officiële kanalen dat zijn contract per direct is afgekocht.

De 29-jarige aanvaller was de voorgaande weken nog belangrijk voor de Rotterdammers, maar liet zich in duel met Vitesse helemaal gaan. Hij schopte tegenstander Alexander Büttner vol in het gezicht en zag zijn team met 7-0 overlopen worden. Voor hemzelf volgde een strafeis van zeven duels. Dat houdt in dat hij in het restant van de competitie en gedurende de eventuele nacompetitieduels niet meer in actie mag komen. De schorsing werd direct geaccepteerd omdat 'dit gedrag niet wordt getolereerd'.

Daarop heeft trainer Dick Advocaat inmiddels besloten hem niet meer op de club te willen zien. Binnen de club was men voor zijn schandalige overtreding tevreden over zijn inbreng, maar daarna daalde hij rap in achting. Hij is nu zelfs niet meer welkom op de training en is officieel ontslagen bij de club. Advocaat wil niet werken met spelers die hij toch niet mag opstellen, vult Voetbal International aan.

Het magazine stelt dat Kramer zelf ook een deel van zijn salaris heeft ingeleverd om de breuk mogelijk te maken, maar dat nieuws heeft Sparta nog niet bevestigd. Zodoende resteert een vroegtijdig einde bij de club waar hij bezig was om zijn imago weer wat op te vijzelen. Bij zijn vorige club Feyenoord werd zijn contract afgelopen winter ook al afgekocht omdat hij zich na de 'krokettengate' onmogelijk had gemaakt.

Kramer had volgens het artikel van Voetbal International de intentie om de Spartanen in de trainingen te blijven steunen, maar ziet daar na een financiële handreiking toch vanaf. Hij had nog een contract tot het einde van het seizoen. Dat wilde hij vermoedelijk uitdienen omdat hij dan zo veel mogelijk wedstrijden van zijn schorsing af kon strepen. Nu blijven er nog zes staan, waardoor het voor hem lastiger wordt om een Nederlandse profclub te vinden die hem wil contracteren.