Barcelona herstelt zich met zege op Valencia

Barcelona heeft zich zaterdag hersteld van het midweeks debacle in de Champions League. In de Spaanse competitie waren de Catalanen te sterk voor Valencia.

Barcelona verdedigde dinsdagavond in de kwartfinale van het miljoenenbal een 4-1 voorsprong tegen AS Roma, maar ging in de return in Rome vervolgens met 3-0 onderuit en daardoor kwam er een einde aan het Europese seizoen. De ploeg van Ernesto Valverde is nu nog in de race om de Spaanse dubbel.

Valencia, de nummer drie van de ranglijst, tekende in Camp Nou voor het eerste gevaar. Gonçalo Guedes vond echter Marc-André ter Stegen op zijn weg. Na een kwartier spelen opende Luis Suárez vervolgens de score. De Uruguayaanse spits, die eerder nog een mogelijkheid had gemist, tikte bij de eerste paal een voorzet van Philippe Coutinho binnen: 1-0. Het was het 23ste competitiedoelpunt van het seizoen voor Suárez.

Ter Stegen leek vervolgens Valencia aan de gelijkmaker te helpen. De doelman leverde de bal in bij de tegenstander, maar keerde vervolgens op prachtige wijze een schot van Rodrigo. Lionel Messi liet zich voor rust ook gelden, een kopbal trof echter geen doel.

Zes minuten na rust kwam Barcelona op 2-0 en wederom was Coutinho de aangever. Uit een hoekschop van de Braziliaan kopte Samuel Umtiti overtuigend raak. De zege voor koploper van LaLiga leek niet in gevaar te komen, maar drie minuten voor tijd kreeg Valencia en strafschop en Dani Parejo bracht de spanning terug in de wedstrijd. In de slotminuten slaagde de ploeg er echter niet in om nogmaals te scoren en dus boekte Barcelona de 25ste competitiezege van het seizoen en is het na 32 wedstrijden nog altijd ongeslagen. Met vorig seizoen meegerekend is de ploeg nu 39 wedstrijden op rij ongeslagen en dat is de langste reeks ooit in La Liga.