Scheidsrechter Wiedemeijer stopt: ''Wil niet weer geblesseerd raken"

Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer stopt per direct als arbiter in het betaalde voetbal. Zijn lichaam staat een vervolg van zijn carrière in de weg.

De vijftigjarige leidsman knokte zich in december 2017 nog één keer terug van een hardnekkige hamstringblessure, maar Wiedemeijer merkt nu dat zijn lichaam wederom protesteert. ''De eisen die aan scheidsrechter worden gesteld zijn op topniveau heel hoog. En ik wil niet weer geblesseerd raken, wat door het lopen van de conditietest het geval zou kunnen zijn. Nu bepaal ik zelf het einde."

De oud-voetballer van Helmond Sport heeft in zijn carrière uiteindelijk meer dan vierhonderd wedstrijden gefloten in het betaalde voetbal. "Ik werd opgeleid door Mario van den Ende en in drie jaar stootte ik door van de amateurs naar het profvoetbal. Toen was het heel ongebruikelijk dat jonge talenten zo snel de kans kregen", stelt Wiedemeijer.

In de toekomst gaat hij zich toeleggen op het trainen van nieuwe scheidsrechters. Op de site van de KNVB zegt hij dat hem dat tot nu toe goed bevalt. "Ik wil graag doorgeven wat ik in al die jaren heb opgepikt."