Locadia: "Een teken dat ik nog harder moet werken"

Jürgen Locadia kijkt in de spiegel nu hij geen oproep heeft ontvangen voor de twee oefeninterlands met het Nederlands elftal.

De 24-jarige aanvaller stapte in januari voor zeventien miljoen euro over van PSV naar Brighton & Hove Albion. Voor zijn nieuwe ploeg was in vier wedstrijden twee keer trefzeker en speelde hij afgelopen zaterdagavond tegen Manchester United in de FA Cup voor het eerst negentig minuten.

"Een teken dat ik nog harder moet werken", vertelt Locadia in gesprek met De Telegraaf . "De Jürgen van PSV had er misschien iets over gezegd. En laatst kwam ik tijdens een wedstrijd van Brighton helemaal niet in actie. Dan is de neiging groot naar de manager te stappen. Maar het heeft geen zin. Ik moet en ga er gewoon voor zorgen dat meneer Koeman en de trainer bij mijn club (Chris Hughton, red.) niet meer om me heen kunnen."

De aanvaller merkt dat het voetbal anders in Nederland en Engeland. "Alles wordt gemeten. Zo moeten we elke ochtend onze plas inleveren om te kijken of we de dag ervoor wel genoeg water hebben gedronken. We krijgen daarna de dagelijkse lenigheidstest en worden gewogen. Het zijn maar kleine voorbeelden, maar verslappen is er niet bij."