Van Hanegem: "PSV was weer een worsteling"

PSV was zaterdagavond met de 3-0 te sterk voor VVV-Venlo, maar Willem van Hanegem betwijfeld of dat tegen elf Venlonaren ook gelukt was.

Beide ploeg zochten de kleedkamer halverwege de wedstrijd op met een 0-0 stand, waarna Ralf Seuntjens na 58 minuten met zijn tweede gele kaart werd weggestuurd. Via tweemaal Marco van Ginkel en een treffer van Hirving Lozano pakte de koploper van de Eredivisie uiteindelijk de zege.

"PSV zag ik weer apetrots het veld afstappen want VVV was met 3-0 verslagen. Maar wat was het weer een worsteling", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Ik hoorde trainer Phillip Cocu zeggen dat het openingsdoelpunt ook tegen elf spelers van VVV wel was gevallen, maar daar ben ik niet zo zeker van. En wat als VVV gewoon een strafschop had gekregen voor de lompe actie van Joshua Brenet tegen Romeo Castelen?"

"Maar ook als PSV niet had gewonnen, is de concurrentie te zwak om de boel nog om te draaien in de Eredivisie. Ajax won met ruime cijfers van Sparta (2-5, red.), maar het had zomaar gekund dat de Rotterdammers halverwege met 2-0 voor hadden gestaan. Ajax was pas na rust enigszins bij de les."

De Kromme stelt dat AZ, de nummer drie van de Eredivisie, beoordeeld moet worden als een topclub. De Alkmaarders waren met 3-2 te sterk voor FC Groningen. "Die ploeg bofte met een late, winnende goal. FC Groningen kon zo eenvoudig van 2-0 op 2-2 komen dat ik me ook zorgen maak om AZ. Wout Weghorst is straks misschien wel international, maar die jongen is er helemaal niet aan toe."