Guardiola bezocht Wenger: "Hij wilde voor Arsenal spelen"

Arsène Wenger heeft onthuld dat Pep Guardiola ooit bij hem op de stoep stond toen de Spanjaard zelf nog voetbalde.

Beide managers komen elkaar komende zondag tegen in de finale van de League Cup tussen Arsenal en Manchester City. Hun eerste ontmoeting is dus al een tijd geleden. "Ik heb hem een paar keer gesproken. Hij kwam in zijn tijd als speler ooit naar mijn huis, omdat hij voor Arsenal wilde uitkomen", zei Wenger tegenover beIN Sports.

Wanneer dat gebeurde, is niet duidelijk. De 47-jarige Guardiola speelde jaren voor Barcelona, waarna hij in de nadagen van zijn carrière kort uitkwam voor Brescia, AS Roma, Al-Ahli en het Mexicaanse Dorados. Zondag kan de coach met Manchester City de eerste van vier mogelijke prijzen winnen die zijn elftal dit seizoen kan pakken.

Arsenal moest de laatste jaren genoeg nemen met drie FA Cups en driemaal de Community Shield en Wenger heeft dan ook veel respect voor zijn collega. "Ik vind dat Pep het de laatste jaren beter heeft gedaan dan ik. Hij heeft geweldige ploegen erg goed gecoacht en ik heb respect voor zijn werk. Hij heeft een duidelijke visie en een positieve spelopvatting. Dat is heel belangrijk."