Juventus wint met 7-0 van Sassuolo en legt druk bij Napoli

Juventus heeft op eigen veld geen fout gemaakt tegen Sassuolo. La Vecchia Signora won zeer overtuigend en greep de koppositie in de Serie A.

Al bij rust was de wedstrijd gespeeld in het Allianz Stadium. Na negen minuten spelen nam Alex Sandro de openingstreffer voor zijn rekening, wat zijn tweede doelpunt van het seizoen was. Sami Khedira nam de 2-0 en 3-0 voor zijn rekening in een tijdsbestek van drie minuten. De dertigjarige middenvelder, die vorig weekend tegen Chievo Verona ook al trefzeker was, was trefzeker na assists van Alex Sandro en Miralem Pjanic.

Pjanic bepaalde zeven minuten voor rust voor de stand op 4-0. Na rust ging Juventus vrolijk door met doelpunten maken en nam Gonzalo Higuaín de gehele productie voor zijn rekening. In twintig minuten tijd maakte de Argentijnse spits een hattrick. Higuaín was trefzeker in de 63ste, 74ste en 83ste minuut, waarmee het 7-0 stond en ook bleef.

Juventus neemt, tenminste voor een paar uur, de koppositie in de Serie A over van Napoli. De ploeg van Massimiliano Allegri staat na 23 wedstrijden op 59 punten en dat zijn er twee meer dan Napoli, dat zondagavond nog wel in actie komt tegen Benevento.