Arsenal verspeelt late voorsprong bij West Brom

Arsenal heeft 2017 afgesloten met een teleurstellend gelijkspel bij West Bromwich Albion. Na een hectische slotfase werd het 1-1.

Arsenal verscheen op The Hawthorns zonder Mesut Özil aan de aftrap. Vanwege een lichte knieblessure maakte de Duitser geen deel uit van de wedstrijdselectie. The Gunners begonnen aanvallend en het eerste gevaar kwam van Alexandre Lacazette. Een van richting veranderd schot van de Fransman verdween net naast het doel.

Ook Alex Iwobi kreeg een goede kans op de openingstreffer. Zijn schot ging echter over en even later stuitte de 21-jarige aanvaller op doelman Ben Foster. De bezoekers zagen in de slotfase van de eerste helft Sead Kolasinac geblesseerd uitvallen. Hij werd vervangen door Ainsley Maitland-Niles.

Wenger verbreekt Premier League-record Ferguson

West Bromwich Albion, vooraf de hekkensluiter in de Premier League, leek ook na rust stand te houden. Arsenal creëerde opnieuw gevaar via Lacazette, maar echt veel grote kansen kregen de Londenaren niet. Toch werd het in de slotfase 0-1 via Alexis Sánchez. De Chileen schoot door de muur een vrije trap raak.

Het leverde Arsenal echter geen driepunter op, want scheidsrechter Mike Dean zag in de slotminuten een discutabele handsbal van Calum Chambers, die de bal van dichtbij tegen de arm kreeg. Jay Rodriguez maakte daarna van elf meter geen fout: 1-1.