Manchester United op valreep gelijk, Chelsea wint

Manchester United heeft maar net een puntje gepakt in de thuiswedstrijd tegen Burnley. De bezoekers waren zelfs heel dicht bij de overwinning.

Al binnen drie minuten kon Burnley juichen, want Ashley Barnes kon scoren na slordig verdedigen van Manchester United. Het team van José Mourinho verscheen in een aanvallende opstelling aan de aftrap, met Zlatan Ibrahimovic achter de voorste spits Romelu Lukaku. Toch kon United niet voorkomen dat Burnley opnieuw scoorde.

Steven Defour scoorde tien minuten voor rust prachtig uit een vrije trap, waardoor de nummer zeven van de Premier League dicht bij een stunt kwam. Halverwege werden Marcos Rojo en Ibrahimovic vervangen voor Henrikh Mkhitaryan en Jesse Lingard en het was laatstgenoemde die zeven minuten na rust de aansluitingstreffer maakte.

Manchester United bleef aandringen en pas in blessuretijd viel toch nog de 2-2. Lingard maakte zijn tweede van de wedstrijd, waardoor The Mancunians opnieuw punten verspelen. Afgelopen zaterdag werd het ook al 2-2 tegen Leicester City.

Chelsea nadert

Manchester United bleef wel op de tweede plaats staan in de Premier League, maar zag wel Chelsea op één punt naderen. De ploeg van Antonio Conte won thuis met 2-0 van van Brighton & Hove Albion, de club van Davy Pröpper. Pas na rust kon de thuisploeg afstand nemen door doelpunten van de Spanjaarden Álvaro Morata en Marcos Alonso.