De Jong: "Wat dat betreft, kan ik de fans geruststellen"

Frenkie de Jong heeft de intentie om de komen jaren ook nog het shirt van Ajax te dragen. Ajax deed de middenvelder onlangs een voorstel.

De club deed hem een voorstel tot de zomer van 2022, maar de middenvelder hield de boot eerst af tot het perspectief op speeltijd toenam. Het aantal speelminuten is inmiddels toegenomen en zijn zaakwaarnemer Al Dursun heeft een tegenvoorstel gedaan.

"En daarover zijn de club en Ali nu in gesprek. Uit het eerste aanbod van Ajax sprak veel vertrouwen en de trainer zegt dat ook volop in me te hebben. Dus ik heb nu zéker de intentie om te blijven als ik meer ga spelen", vertelt De Jong in gesprek met De Telegraaf.

De twintigjarige middenvelder stelt dat hij uitzicht heeft op een basisplaats. "Ik kan nog niet honderd procent zeker zeggen dat ik bijteken, want dat staat zo knullig als het alsnog misgaat. Maar nogmaals, Ajax en Ali en ik streven ernaar om eruit te komen. Dus wat dat betreft, kan ik de fans geruststellen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd in Nederland, wil een vaste basisspeler worden, dan heel belangrijk zijn en eventueel daarna pas een stap naar het buitenland maken.”

De Jong staat sinds augustus 2015 onder contract in Amsterdam, maar hij werd aanvankelijk eerst nog een half jaar uitgeleend aan de club waarvan Ajax hem kocht, Willem II. Hij speelde tot dusver 23 wedstrijden voor de hoofdmacht van de club, waarin hij twee keer scoorde en vier assists gaf. Dit seizoen kwam de rechtspoot in twaalf wedstrijden binnen de lijnen, waarin hij één keer scoorde en vier assists gaf.