Gewapende overval op tankstation

Een tankstation aan de Wigstraat in Lelystad is dinsdagavond overvallen. Omstreeks 19.10 uur kwamen twee vermomde mannen de zaak binnen en bedreigden de medewerker met vuurwapens. Met onbekende buit gingen de daders ervandoor in een auto waarin waarschijnlijk nog een derde persoon zat. De auto reed via de Wigstraat weg in de richting van het Langezand.

De gealarmeerde politie startte direct een grootscheeps onderzoek. Daarbij werd ook een helikopter ingezet. Diverse snelwegen werden afgezocht en politie-eenheden werden bij verschillende afritten gepositioneerd. De auto en de inzittenden werden echter niet meer aangetroffen.

De daders maakten vermoedelijk gebruik van een grijze Volvo V40. Een van de overvallers droeg mogelijk een Post NL-jas. Verder droeg hij een baseballpetje en grijze wollen handschoenen. Hij is ongeveer 1.85 meter lang heeft een licht getinte huidskleur. De andere droeg zwarte bovenkleding, een zwarte muts en zwarte wollen handschoenen. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en heeft een getinte huidskleur.