Matthäus kritisch: "Bosz werpt vragen op"

Borussia Dortmund is onder leiding van Peter Bosz een beetje de weg kwijt. Lothar Matthäus vraagt zich af wat er precies aan de hand is.

Bosz en Dortmund begonnen uitstekend aan het seizoen, maar de laatste weken is het kommer en kwel. "Er moet de afgelopen weken wel iets gebeurd zijn tussen de coach en het team", schrijft Matthäus in zijn column voor Sky. "Ik wil niet zeggen dat Bosz net als Carlo Ancelotti de ploeg heeft 'verloren'. Maar als dit nog even zo doorgaat, zou je dat wel gaan denken."

Afgelopen weekend verloor Dortmund van Bayern München (1-3) en in de hele maand oktober wist BVB in de Bundesliga en Champions League geen enkele overwinning te boeken. "Dortmund heeft veel problemen. Na de 6-1 zege op Borussia Mönchengladbach, toen de bezoekers veel kansen kregen, had Bosz de vinger op de zere plek moeten leggen en de fouten moeten corrigeren. Dat is in een succesperiode makkelijker dan wanneer je in een crisis zit."

"Er zijn veel beslissingen van Bosz die vragen opwerpen. Waarom laat hij Marc Bartra op rechts spelen? Terwijl je Jeremy Toljan hebt gekocht…", vraagt Matthäus zich af. "Bartra speelt überhaupt niet graag aan de buitenkant. En wat is er met Maximilian Philipp gebeurd, die normaal gesproken zo goed speelt? Waarom wordt het hele middenveld telkens vervangen? Dit team is niet gemotiveerd, onzeker en wankel."