Alcácer matchwinner in jubileumduel Messi, Atletico wint in blessuretijd

Barcelona heeft een kleine zege behaald op Sevilla. Lionel Messi speelde zijn 600ste duel voor de Catalanen, maar scoren deed iemand anders. Paco Alcácer kroonde zich namelijk tot man van de wedstrijd.

De 24-jarige aanvaller zette Barça halverwege de eerste helft op voorsprong na een foutje van Sevilla-speler Sergio Escudero. Een verdiende voorsprong, aangezien Messi, Luis Suarez en Ivan Rakitic al voor het nodige gevaar hadden gezorgd voor het Andalusische doel.

Het baltempo ging bij Barcelona na die treffer wat omlaag, waardoor het lang wachten was op de beslissing. Sevilla, dat steeds beter in de wedstrijd kwam, wist de stand na rust zelfs weer in evenwicht te brengen. Vanuit een hoekschop knikte Guido Pizarro de bal prima achter Marc-André Ter Stegen in het Catalaanse doel.

In de jacht naar een nieuwe voorsprong knalde Gerard Piqué op de lat en even later was het alsnog raak. Alcácer kon zijn tweede van de avond maken uit een voorzet van Rakitic vanaf de rechterkant. Barcelona houdt daardoor vier punten voorsprong op nummer twee Valencia. Real Madrid moet zondag van Las Palmas winnen om de achterstand op acht punten te houden.

Deportivo la Coruña - Atletico Madrid 0-1
Atlético Madrid weet weer wat winnen is. Na drie remises op rij won het elftal van Diego Simeone in La Liga van Deportivo La Coruña. In Estadio Municipal de Riazor kregen de toeschouwers niet bepaald een voetbalspektakel te zien. Atlético Madrid kon in aanvallend opzicht niet echt een vuist maken en ook Deportivo werd amper gevaarlijk. Beide teams gingen dan ook doelpuntloos de rust en en daar leek de thuisploeg het gelukkigst mee te zijn.

Na de pauze was het Antoine Griezmann die voor het eerst een schot op doel wist te krijgen. Costel Pantilimon bracht redding en even later moest de doelman van Deportivo ingrijpen bij een poging van Nicolás Gaitán. De wedstrijd had alles in zich om in een gelijkspel zonder goals te eindigen.

Een individuele actie bracht daar in blessuretijd echter verandering in. Bij een vrije trap legde Gabi de bal af op Thomas Partey, die 'm in de hoek krulde. Atlético Madrid staat nu derde met drie punten voorsprong op Real Madrid, dat zondag Las Palmas op visite krijgt.

Overige uitslagen
Valencia - Leganes 3-0
Alaves - Espanyol 1-0