Salzburg klopt Marseille, Steaua wint opnieuw

Olympique Marseille heeft in groep I van de Europa League een nederlaag geleden. Na de winst tegen Konyaspor gingen de Fransen in Oostenrijk onderuit. Red Bull Salzburg zag Moanes Dabour in de 73e minuut de enige treffer van de wedstrijd maken: 1-0.

Konyaspor pakte wel drie punten in eigen huis. De Zwitser Musa Araz zorgde na dik twintig minuten voor de voorsprong tegen Vitoria Guimarães, de Belgische Bosniër Deni Milosevic verdubbelde de score kort na rust. Paolo Hurtado deed namens de club uit Portugal nog wel wat terug, maar verder dan 2-1 kwamen ze niet. Salzburg gaat met vier punten aan de leiding in groep I, Marseille en Konyaspor hebben er drie, Vitoria blijft op één staan.

In groep G boekte Steaua Boekarest de tweede zege. Mattia Bottani zette gastheer Lugano na een dik kwartier op voorsprong, maar na ongeveer een uur werd de boel omgedraaid: Constantin Budescu en Junior Morais lieten de 1-1 en 1-2 optekenen, tevens de eindstand.

Viktoria Plzen won thuis van de Israëliërs van Hapoel Be'er Sheva. Milan Petrzela zorgde voor de voorsprong, Anthony Nwakaeme tekende na een dik uur voor de gelijkmaker. In het slotkwartier konden de thuisfans met dank aan Jan Kopic en Marek Bakos toch weer juichen: 3-1. Steaua gaat aan kop in groep G met zes punten, Hapoel en Plzen hebben er drie, Lugano staat nog op nul.