Makkelijke zeges Bayern en PSG in Champions League

In Groep B van de Champions League zijn de favorieten Bayern München en Paris Saint-Germain goed uit de startblokken geschoten. Bayern zegevierde thuis met 3-0 tegen Anderlecht, terwijl PSG het arme Celtic op een 0-5 nederlaag trakteerde.

Bayern, met Arjen Robben in de basis, waande zich in München al na elf minuten op rozen. Oud-Heerenveen-speler Sven Kums veroorzaakte een strafschop en kon met rood vertrekken. Robert Lewandowski liet dit buitenkansje niet onbenut: 1-0. Anderlecht hield de boel vervolgens lang dicht, maar had na rust tot tweemaal toe geen antwoord. Eerst tikte Thiago Alcantara een voorzet van Joshua Kimmich binnen, waarna Kimmich in de slotfase op aangeven van Jérôme Boateng nog scoorde: 3-0.

In Schotland was Celtic de speelbal van Paris Saint-Germain. De Fransen startten met Neymar, Kylian Mbappé en Edinson Cavani met een voorhoede om van te watertanden. Het trio loste de belofte in Glasgow al helemaal in. Neymar opende de score en was ook betrokken bij de 0-2 van Mbappé die met zijn doelpunt een stokoud record van Patrick Kluivert evenaarde. Het meeste aantal doelpunten gescoord door een tiener in de Champions League: 7.

Uit een strafschop wist Cavani nog voor rust de 0-3 aan te tekenen. Daarna gebeurde er in Glasgow weinig meer, al bleef PSG duidelijk de sterkere ploeg. Mikael Lustig maakte tien minuten voor tijd nog een eigen doelpunt, terwijl Cavani met een rake kopbal de 0-5 eindstand noteerde.