Wenger: "Lacazette wordt steeds beter"

Arsenal-trainer Arsène Wenger is onder de indruk van de ontwikkeling die Alexandre Lacazette doormaakt als speler. De aankoop past zich steeds beter aan in de voorbereiding.

Arsenal won dit weekend de Emirates Cup en Lacazette liet een prima indruk achter. De Fransman moet hooggespanen verwachtingen waarmaken, want hij is de duurste aanwinst in de geschiedenis van Arsenal. Hij werd overgenomen van Olympique Lyon.

Wenger ziet Lacazette steeds beter worden als speler van Arsenal. Stukje bij beetje krijgt hij het bewijs dat zijn club de juiste keuze heeft gemaakt. "Week na week zie je hem beter worden. Hij weet zich steeds beter aan te passen aan ons spel", zegt de coach tegen pers.

Wenger verwacht niet dat Lacazette vanaf het begin van het seizoen dezelfde prestaties kan leveren als in de voorbije seizoenen bij Olympique Lyon. "Geef hem alsjeblieft de tijd. Ik denk dat hij nog twee of drie maanden nodig heeft om helemaal gewend te zijn."

Ondanks dat Lacazette het net wist te vinden in het duel met Sevilla van dit weekend, haalde Wenger de aanvaller voortijdig naar de kant. "Het had niets te maken met een blessure. Ik wil hem rustig brengen. Hij heeft het fantastisch gedaan."