Duitsland wint ondanks blunders Leno van Australië

Duitsland heeft de openingswedstrijd van de Confederations Cup met 2-3 gewonnen van Australië. Met name de falende Bernd Leno zorgde voor spanning.

Die Nationalelf was vanaf het begin de bovenliggende partij. Het elftal van Joachim Löw liet de Aussies alle hoeken van het veld zien, en al binnen vijf minuten leverde dat iets op. Een pass van Julian Brandt vond Lars Stindl, die geen moeite had het buitenkansje te benutten.

Met een weinig bemoedigende statistiek moest Australië vervolgens op jacht gaan naar de gelijkmaker. Slechts één van de laatste acht confrontaties met de Duitsers wisten de Australiërs gelijk te spelen, de rest ging allemaal verloren.

De regerend wereldkampioen kreeg de nodige kansen om de score verder uit te bouwen, maar liet dat na. Omdat Leno, gelegenheidskeeper bij de Duitsers, zeer zwak ingreep na een rebound van Rogic, kwam Australië zelfs op gelijke hoogte op slag van rust. Binnen enkele minuten nam Duitsland wél weer een voorsprong door een strafschop te benutten via Julian Draxler.

Australië leek in de tweede helft te worden overlopen door de manschappen van Löw, al waren zij via Kruse in de eerste minuten na de rust dicht bij de 2-2. Het was Joshua Kimmich die zijn sterke optreden met een assist bekroonde door Leon Goretzka te bedienen, zodat Leno's fout voor even werd vergeten.

Duitsland leek de zege eenvoudig over de streep te trekken, en een vierde Duitse goal leek een reëlere optie dan de 2-3 van Australië. Omdat Leno bij een vrij trap van Aaron Mooy – die in de muur belandde – geen antwoord had op een schotje van Tomi Jurić, leek er een stunt in de zitten voor Australië.

In de slotfase sleepte Leno zijn land wél door lastig vaarwater door Jurić van het scoren af te houden, waardoor Duitsland ternauwernood won.