Ajax bevestigt Marcel Keizer als nieuwe trainer

Zoals verwacht is Marcel Keizer aangesteld als hoofdtrainer van het eerste elftal van AFC Ajax. Hij tekent een contract voor twee jaar bij de Amsterdamse club. Keizer was al werkzaam in Amsterdam. Het afgelopen seizoen was als hij als trainer verantwoordelijk voor Jong Ajax, dat afgelopen seizoen tweede werd in de Eerste Divisie en een periodetitel pakte.

De 48-jarige Keizer was voor zijn komst naar Amsterdam werkzaam als hoofdtrainer van SC Cambuur, waar hij ook eerder werkte als technisch manager. Ook was hij trainer bij FC Emmen en SC Telstar. Keizer debuteerde als speler op 10 april 1988 in het eerste elftal van Ajax, waar hij slechts vier wedstrijden voor speelde In 1989 vertrok Keizer naar Cambuur Leeuwarden. Via De Graafschap en FC Emmen sloot hij zijn loopbaan als speler in 2002 af, waarna hij zijn trainerscarrière begon.

"Vanaf het moment dat de kans bestond dat wij op zoek moesten naar een andere trainer, was Keizer voor het Technisch Hart de geschikte kandidaat", aldus algemeen directeur Edwin van der Sar. "Het past bij Ajax om eerst intern te kijken naar opvolging, in het verleden zijn vaker hoofdtrainers uit de eigen organisatie aangesteld. De positie van hoofdcoach kwam eerder vrij dan verwacht. Vervolgens zijn wij de gesprekken gestart binnen het Technisch Hart en de directie. En daarna met de RvC en natuurlijk met Marcel zelf. Dat was allemaal positief waardoor we een nog beter gevoel hebben gekregen bij de keuze voor hem. Hij kent de spelers, de organisatie en staat achter de filosofie van de club. Bovendien heeft hij het bij de beloften het afgelopen seizoen, met een duidelijke speelwijze, uitstekend gedaan. Met goede en gevarieerde trainingen heeft hij de spelers zichtbaar beter gemaakt.”

Marcel Keizer: "De gesprekken die we hebben gehad waren inderdaad positief en ik voel dan ook vertrouwen vanuit de organisatie. Ik had mij ingesteld om met Jong Ajax komend seizoen weer een goed resultaat neer te zetten in de Jupiler League, maar in het voetbal kan het plots anders lopen. Dit is uiteraard een hele mooie kans die ik met beide handen beetpak. Momenteel heb ik nog vakantie maar ik zet binnenkort vol trots mijn handtekening onder het nieuwe contract. Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan, we moeten er gezien het Europese programma al vroeg klaar voor zijn. Het doel is om de lijn en speelwijze van het afgelopen jaar door te trekken, er een prachtig seizoen van te maken waarbij we uiteraard voor de prijzen gaan.”

Marcel Keizer, van Witte Leeuw tot Ajacied. (PRO SHOTS/Marcel Bonte)
Marcel Keizer, van Witte Leeuw tot Ajacied. (PRO SHOTS/Marcel Bonte)
Marcel Keizer, van Witte Leeuw tot Ajacied. (PRO SHOTS/Marcel Bonte)