Atlético wint laatste wedstrijd in Vicente Calderon

Atlético Madrid heeft het La Liga-seizoen positief afgesloten door een zakelijke 2-1 zege op Athletic Club

Met de derde plek al op zak zat er voor Atlético weinig tot geen druk op het duel met de Baskische equipe, behalve dan de eer in het laatste La Liga-duel in Vincente Calderon. Los Colchoneros maakten via Fernando Torres in de beginfase al snel de openingsgoal. In de achtste minuut vond Antoine Griezmann de oud-Liverpool goalgetter, na een knappe individuele actie.

Drie minuten daarna stond de Fransman opnieuw aan de basis van een Atlético-goal, toen hij Koke vond met een briljante pass, waarna deze op zijn beurt Torres weer in stelling bracht: 2-0. De bezoekers leken machteloos met die ruime achterstand, en de Madrileense equipe gaf de Basken maar weinig gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Iñaki Williams deed in de slotfase nog iets terug, maar kon een nederlaag voor Bilbao niet voorkomen.

Het Vicente Calderón stadion werd geopend in 1966 en bied plaats aan 54.000 toeschouwers. Naast de vaste bespeler Atletico werd het stadion ook regelmatig gebruikt door het Spaanse nationale elftal. Atletico zal vanaf volgend seizoen spelen in het Estadio La Peineta, wat een capaciteit heeft van 67.000 plaatsen. Het Vincente Calderon zal worden afgebroken en op de plek zal een park komen.