Tennisster Bertens kwartfinaliste in Rome

Tennisster Kiki Bertens heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van het WTA-toernooi in Rome. De Nederlandse (WTA-20) had weinig moeite met de Russin Ekaterina Makarova (WTA-43): 7-6 (3) en 6-1.

Makarova had gisteren op het Italiaanse gravel nog voor een enorme stunt gezorgd door nummer vijf van de wereld Dominika Cibulkova naar huis te sturen. Tegen Bertens zat een stunt van de Russin er nimmer in. Ze kwam al vroeg een break achter tegen de Nederlandse die op de stand van 5-4 een setpunt kreeg, maar toch haar service inleverde. In de tiebreak pakte Bertens al snel een kleine voorsprong en gaf die niet meer uit handen: 7-3.

Waar Makarova gisteren de wedstrijd om kon draaien was het Bertens die korte metten maakte met het spel van de Russin en snel op een 4-0 voorsprong kwam. In de vijfde game leverde de Nederlandse plotseling haar service op love in, maar daarna was ze weer goed bij de les en stoomde ze op naar een plek in de kwartfinale.

Daarin speelt Bertens tegen de Australische qualifier Daria Gravilova (WTA-33) die Svetlana Kuznetsova (WTA-8) in drie sets naar huis stuurde. Bertens en Gravilova speelden eenmaal eerder tegen elkaar. Op het hardcourt van de Australian Open 2015 won de Nederlandse in drie sets.