Van den Brom: "EL-voetbal blijft het doel"

AZ neemt het woensdag voor de play-offs van de Europa League op tegen FC Groningen. John van den Brom hoopt op een goed resultaat.

Alle pijlen waren bij AZ gericht op de KNVB Beker. De ploeg stond in de finale en een overwinning zou betekenen dat AZ zich direct zou plaatsen voor Europa League-voetbal. De finale werd echter verloren van Vitesse, waardoor het elftal uit Alkmaar er alles aan moet doen om de play-offs tot een goed einde te brengen.

"Ik heb er zin in. Het is de laatste kans op Europees voetbal. Vooraf was dat het doel en dat blijft ook zo", vertelde Van den Brom op de officiële website van AZ. "Iedereen schrijft ons af, omdat ze vinden dat andere ploegen beter in vorm zijn. Maar wij willen graag het tegendeel bewijzen en het begint nu allemaal opnieuw."

De trainer van AZ heeft alle vertrouwen in een goed resultaat. "We gaan morgen voor een goed resultaat. Er staat namelijk veel op het spel, zowel sportief als financieel. We weten hoe het is om Europees te spelen, dus dat is de uitdaging en het doel."

De ploeg werd voor de play-offs gekoppeld aan FC Groningen, dat als achtste eindigde en de laatste vier wedstrijden niet meer verloor. "Dat hebben ze op eigen kracht voor elkaar gekregen. Ze maakten vijf doelpunten uit bij Twente. Maar wij scoren ook bijna altijd in uitwedstrijden. Wat dat betreft liggen er kansen op een goed resultaat", aldus de trainer.