Emmen en Helmond Sport verder in play-offs

FC Emmen en Helmond Sport hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de Jupiler League. Beide clubs hadden afgelopen maandag al hun eerste duel gewonnen en kwamen vanavond niet in de problemen.

Emmen had uit bij RKC Waalwijk met 1-5 gewonnen en hoefde niet meer het spel te maken. RKC wilde met een goed gevoel de zomer in gaan en kwam in Emmen na een half uur op een 0-1 voorsprong dankzij Johan Voskamp. Omdat het daar bij bleef neemt Emmen het komende donderdag in de tweede ronde op tegen de nummer zestien uit de Eredivisie.

Helmond Sport had het eerste duel thuis met 4-2 gewonnen van Almere City FC en uit in Flevoland hadden de Brabanders wederom de overhand. Vlak voor rust brachten Jordy Thomassen en Teije ten Den de 0-2 eindstand op de borden, waardoor in de volgende ronde de nummer zeventien uit de Eredivisie wacht.

In de tweede ronde worden ook de duels tussen SC Cambuur en MVV en tussen FC Volendam en NAC Breda gespeeld. De winnaars van die vier duels spelen om twee plaatsen in de Eredivisie.