'Plunderaars geŽlektrocuteerd in Caracas'

Acht mensen zouden vrijdag zijn omgekomen in Caracas toen zij werden geëlektrocuteerd bij het plunderen van een winkel. Volgens een brandweerman in de Venezolaanse hoofdstad gebeurde dat tijdens onlusten die ontstonden bij demonstraties tegen de regering. Het incident was in een bakkerij in een volkswijk van de stad, El Valle.

Bij de grote demonstraties de afgelopen weken tegen het bewind van president Nicolas Maduro waren tot vrijdag al zeker negen doden gevallen. Donderdag overleed nog een demonstrant aan een kogelwond die hij had opgelopen in Caracas.

Boze Venezolanen protesteren sinds de hoogste rechtbank van het land vorige maand het parlement op een zijspoor zette. Die stap werd al snel teruggedraaid, maar de volkswoede werd daar niet mee getemperd.

Veiligheidstroepen grijpen soms hard in bij de massale protesten in het hele land. Maar oppositieleiders hebben al weer nieuwe acties aangekondigd. Ze eisen onder andere dat uitgestelde regionale verkiezingen worden gehouden en dat bijna honderd gearresteerde activisten van de oppositie vrij worden gelaten.

'Plunderaars geëlektrocuteerd in Caracas'
'Plunderaars geëlektrocuteerd in Caracas' (Foto: ANP)