StarCraft en Brood War-uitbreiding nu gratis

In het kader van de aankomende remaster van StarCraft heeft ontwikkelaar Blizzard de originele StarCraft en de bijbehorende uitbreiding Brood War gratis ter download beschikbaar gesteld. Bovendien wordt de game voorzien van een uitgebreide update die allerlei features toevoegt.

De originele StarCraft dateert alweer uit 1998. Het is ergens wel opmerkelijk te noemen dat een titel die binnenkort een remaster krijgt, nu gratis wordt aangeboden. Schijnbaar heeft Blizzard er vertrouwen in dat genoeg consumenten ondanks het weggevertje de remaster straks nog steeds zullen kopen. De patch, die de gratis download van StarCraft min of meer introduceert, bevat verschillende gameplayverbeteringen zoals een observer mode, autosaves en betere ondersteuning voor nieuwere Windows-versies. Bekijk de patch-notes en download-linkjes voor PC en Mac hier.

De StarCraft-remaster wordt deze zomer verwacht. De heruitgave biedt onder andere ondersteuning voor hoge resoluties tot 4K, 'moderne multiplayer' en verbeterde audio.