Bandai Namco teaset nieuw project met duistere trailer

"Prepare to Dine.." Waar lijkt dat toch op? Uitgever Bandai Namco heeft een nieuwe teaser-trailer op YouTube gezet die een boel vraagtekens oproept. Over een week onthult Bandai het nieuwe project officieel, dus tot dan moeten we het doen met de duistere beelden die uit een verknipte striproman lijken te zijn weggelopen.

De enige tekstuele uitleg die we krijgen is de hashtag #preparetodine. Bandai Namco, die zijn core-business in Japan heeft, is in het Westen voor veel mensen onder andere bekend als uitgever van de Dark Souls-games. Binnen die franchise is Prepare to Die behalve een veelgebruikte catchphrase ook de officiële naam van de pc-versie (Dark Souls: Prepare to Die Edition). Het hoeft alsnog niets te zeggen, maar het is op zijn zachtst gezegd opvallend.

Is dit een nieuwe, spirituele opvolger van de Souls-games? Bloodborne? Of heeft het daar niets mee te maken en gaat het hier om een 2D platformer-indiegame? Het kan nog alle kanten op. We weten in ieder geval dat Souls-bedenker Hidetaka Miyazaki het gedachtegoed van de serie in de toekomst mogelijk nog in een andere hoedanigheid wil toepassen.